• Πολιτική

    Στην αντεπίθεση η ΝΔ για το «Πόθεν Έσχες» Πολάκη: Τι ήθελε να κρύψει μη δηλώνοντας την εταιρεία της συζύγου του

    Παύλος Πολάκης

    Παύλος Πολάκης


    Στην αντεπίθεση περνά η ΝΔ για το ζήτημα των Πόθεν Έσχες, με αφορμή την δήλωση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη για το 2019.

    Σύμφωνα με το Πόθεν Έσχες του βουλευτή Χανίων, ο Παύλος Πολάκης ίδρυσε το 2019 ατομική επιχείρηση με μηδενικό κεφάλαιο εισφοράς, ενώ στον πίνακα με τις συμμετοχές του σε κάθε είδους επιχείρηση δηλώνεται η ύπαρξη ατομικής επιχείρησης της συζύγου του, Θεοδώρας Τσούκα. Ωστόσο, ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός πως η ατομική εταιρεία της συζύγου του φαίνεται να λειτουργεί από το 2004, ωστόσο αυτή είναι η πρώτη φορά που δηλώνεται στο «πόθεν έσχες» του πρώην αναπληρωτή υπουργού.

    «Δεν είχαμε καμία διάθεση να σχολιάσουμε τα όσα, με το γνωστό ύφος που τον χαρακτηρίζει, γράφει ο κ. Πολάκης. Αλλά πραγματικά, μετά και τη σημερινή του ομολογία, προκύπτει σειρά ερωτημάτων που πρέπει να απαντηθούν», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

    «Ο κ. Πολάκης που αρέσκεται να κάνει καταγγελίες περί δήθεν ψευδών δηλώσεων πόθεν έσχες πολιτικών του αντιπάλων, όπως προκύπτει από τη δική του δήλωση παραβιάζει το νόμο, αφού η εταιρεία της συζύγου του, αν και λειτουργεί από το 2004, δηλώνεται για πρώτη φορά το 2019. Γιατί; Ήθελε να κρύψει κάτι; Πώς είναι δυνατόν να ζητάει και τα ρέστα όταν ο ίδιος δεν τηρεί το νόμο; Θα πείτε πρώτη φορά είναι; Παλιότερα είχε δηλώσει ότι κρατούσε διπλά βιβλία… », αναφέρει με νόημα η ΝΔ.

    Υπενθυμίζεται πως ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος πήρε τη θέση του Σπύρου Λάππα ως εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής, επιτέθηκε την Τετάρτη στη ΝΔ και τον πρωθυπουργό, με αφορμή την εκ παραδρομής συμπερίληψη 43 ήδη αρχειοθετημένων υποθέσεων (μεταξύ των οποίων και αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη) σε κατάλογο υποθέσεων προς αρχειοθέτηση. Παράλληλα, ζήτησε τον επανέλεγχο του προηγούμενου Πόθεν Έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή δημοσιεύματα της εφημερίδας Documento για τη σύζυγο του πρωθυπουργού, Μαρέβα Μητσοτάκη.

    Η ανακοίνωση της ΝΔ καταλήγει: «Και κάτι ακόμη. Με δεδομένο ότι ο κ. Πολάκης μας γνωρίζει ότι είναι ‘γενικός χειρούργος’ (προφανώς κατά το κακούργος, πανούργος κλπ) και όχι ‘χειρουργός’, μπορεί να μας πει αν γνωρίζουν οι ασθενείς του ότι είναι ανεμβολίαστος όπως ο ίδιος έχει δημόσια δηλώσει; Φανταζόμαστε ότι ο λαλίστατος κ. Πολάκης θα βρει το χρόνο να απαντήσει (φυσικά με το γνωστό του ύφος)».



    ΣΧΟΛΙΑ