• Πολιτική

    Στοιχεία σοκ από τη δικογραφία του οδηγού της νταλίκας που σκότωσε δύο ανθρώπους στον Κηφισό


    Μόλις τρεις μήνες πριν από τη χθεσινή τραγωδία στον Κηφισό, ο ίδιος οδηγός «πιάστηκε» να οδηγεί την ίδια νταλίκα πάλι μεθυσμένος. Και μάλιστα μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από το σημείο που χθες έστειλε στο θάνατο δυο ανθρώπους και μια νεαρή γυναίκα στην εντατική και σε μια δύσκολη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

    Τα στοιχεία της δικογραφίας για τον 64χρονο οδηγό της νταλίκας σοκάρουν. Χθες το ξημέρωμα, ξεκίνησε το μοιραίο δρομολόγιο, όχι μόνο πιωμένος, αλλά και ξενυχτισμένος. Με ένα βαρύ όχημα που όπως φαίνεται, δεν είχε κανένα νόμιμο έγγραφο: ούτε ασφαλιστήριο συμβόλαιο, ούτε άδεια κυκλοφορίας, ούτε έλεγχο ΚΤΕΟ, ούτε καν δικές του πινακίδες! Η αστυνομία πλέον αναζητά τους τίτλους ιδιοκτησίας του οχήματος κι αν αυτό έχει νόμιμα εισαχθεί στην Ελλάδα.

    «Ήταν ένα έκτακτο δρομολόγιο»

    Ο 64χρονος που σήμερα πήρε προθεσμία από τον ανακριτή και θα απολογηθεί το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας για το κακούργημα της διατάραξης ασφαλείας συγκοινωνιών από την οποία προήλθε θάνατος και ακόμα 4 πλημμελήματα (ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, σωματική βλάβη από αμέλεια, παράνομη χρήση γνήσιου πιστοποιητικού και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ εντός δυο ετών από προηγούμενη παράβαση) θα προσπαθήσει να δικαιολογήσει την αδικαιολόγητη απόφαση του να οδηγήσει μεθυσμένος με τον εξής ισχυρισμό:

    «Ήμουν σε φιλικό σπίτι και διασκεδάζαμε. Μου τηλεφώνησε ο δεύτερος οδηγός της νταλίκας και μου ζήτησε εκτάκτως να κάνω εγώ το δρομολόγιο. Δέχτηκα γιατί αν και είχα πιει κρασί ένιωθα καλά. Έτρεχα με 60 χλμ όμως δεν “άκουσε” το τιμόνι», αναμένεται να υποστηρίξει, ομολογώντας ουσιαστικά εκτός από την κατανάλωση αλκοόλ και ότι δεν είχε κοιμηθεί την προηγούμενη νύχτα.

    «Μύριζε αλκοόλ»

    Το ότι ο οδηγός ήταν εμφανώς μεθυσμένος ήταν κάτι που από τα πρώτα δευτερόλεπτα κατάλαβαν οι αστυνομικοί που έφτασαν στον τόπο της τραγωδίας. Ένας από τους αστυνομικούς καταθέτει:

    «Ο οδηγός ήταν προφανώς σε κατάσταση μέθης, αφού απέπνεε έντονη οσμή οινοπνεύματος. Είχε μάτια ερυθρά, είχε ομιλία συγκεχυμένη και ασταθές βάδισμα…»

    Κατά τον έλεγχό τους, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η νταλίκα-φονιάς δεν είχε κανένα νόμιμο έγγραφο. Άλλος αστυνομικός περιγράφει στην κατάθεση του:

    «Το όχημα στερείται άδειας κυκλοφορίας, κρατικών πινακίδων, ασφαλιστηρίου, δελτίου ΚΤΕΟ, βεβαίωσης καλής λειτουργίας ταχογράφου καθώς και του απαιτούμενου τσιπ. Ο φερόμενος αριθμός πλαισίου του οχήματος είναι ακαταχώρητος στην τερματική της υπηρεσίας μου και δεν προκύπτουν τίτλοι ιδιοκτησίας του, όπως επίσης, και το νόμιμο της εισαγωγής του στη χώρα.

    Οι πινακίδες που έφερε το όχημα αντιστοιχούν σε άλλο όχημα με άλλο αριθμό πλαισίου.
    Κατά τον έλεγχο των ταχογράφων διαπιστώθηκε ότι οι οδηγοί το οδηγούσαν πάρα πολλές ωρες χωρίς τα προβλεπόμενα διαλείμματα.»

    Έκπληκτοι οι αστυνομικοί διαπίστωσαν κατά τη διάρκεια του ελέγχου ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 64χρονος οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ την νταλίκα. Αστυνομικός καταθέτει:

    «Στις 12/2/18 και ώρα 02:45 στη συμβολή της Ιεράς Οδού με τον παράδρομο της Λ. Κηφισού ο ίδιος οδηγός είχε καταληφθεί από συναδέλφους μου να οδηγεί το ίδιο όχημα υπό την επήρεια οινοπνεύματος σε ποσοστό 0,22.»

    Οι διερχόμενοι οδηγοί από το αντίθετο ρεύμα της λεωφόρου Κηφισού έβλεπαν την τρελή πορεία της νταλίκας και προφανώς τώρα δοξάζουν το Θεό που οι ίδιοι στάθηκαν τυχεροί. Ένας από αυτούς καταθέτει:

    «Βλέπω στο ρεύμα προς Λαμία μια νταλίκα να ανεβαίνει την κεντρική νησίδα της Λ. Κηφισού, να καταστρέφει τις μπάρες, να εισέρχεται κάθετα στο αντίθετο ρεύμα… Συγκρούστηκε με δύο αυτοκίνητα και τα εξέτρεψε και τα δυο. Σταματήσαμε και πήγαμε προς το μέρος των οχημάτων. Ο οδηγός της νταλίκας έδειχνε σαν χαμένος.»

    Αυτό που προκάλεσε εντύπωση στους αυτόπτες μάρτυρες ήταν η αδιαφορία του οδηγού να σπεύσει σε βοήθεια των θυμάτων του.

    «Ο οδηγός της νταλίκας, μετά το ατύχημα άργησε να κατέβει από το όχημά του, ενώ μου έκανε εντύπωση πως όταν κατέβηκε δεν ασχολήθηκε καθόλου με τους τραυματίες», καταθέτει ένας αυτόπτης μάρτυρας, με το βίντεο από κάμερα ασφαλείας καταστήματος να έχει καταγράψει τον οδηγό να κατεβαίνει από το όχημα κι αμέσως να τρέχει, όχι στα δύο αυτοκίνητα που διέλυσε, αλλά στις… ρόδες του αυτοκινήτου του, κοιτάζοντας αν έχει “πάθει” λάστιχο.»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ανασφάλιστη, χωρίς άδεια και χωρίς δικές της πινακίδες η νταλίκα-φονιάς του Κηφισού

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τροχαίο στον Κηφισό: Μεθυσμένος o οδηγός της νταλίκας που σκότωσε 2 ανθρώπους – Σοκαριστικό βίντεο-ντοκουμέντο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δικηγόρος οδηγού νταλίκας: Υπήρξε μηχανολογική βλάβη αλλά είχε πιει κι ένα ποτήρι κρασί



    ΣΧΟΛΙΑ