• Πολιτική

    Στη Βόρεια Εύβοια ο Μητσοτάκης – Επί τάπητος το σχέδιο ανασυγκρότησης

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης-Μπένος: Σύσκεψη αύριο για την πορεία ανασυγκρότησης της βόρειας Εύβοιας

    Κυριάκος Μητσοτάκης – Σταύρος Μπένος


    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί σήμερα Τρίτη, τη Βόρεια Εύβοια, όπου στις 10:30 θα προεδρεύσει σε σύσκεψη φορέων στο ΕΠΑΛ Ιστιαίας, στην οποία θα μετάσχει επίσης ευρύ κυβερνητικό κλιμάκιο.

    Στη σύσκεψη θα γίνει η παρουσίαση και συζήτηση του σχεδίου που έχει καταρτίσει η επιτροπή για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας με επικεφαλής τον Σταύρο Μπένο.

    Πριν από περίπου έναν μήνα παρουσιάστηκε σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου από τον επικεφαλής της ειδικής Επιτροπής Σταύρο Μπένο το πλάνο για την εκπόνηση δεκατεσσάρων μελετών για την Βόρεια Εύβοια, οι οποίες αφορούν στη συνολική ανασυγκρότηση της περιοχής.

    Οι μελέτες χρηματοδοτούνται από χορηγούς και θα είναι έτοιμες τον Σεπτέμβριο του 2022.

    «Το σχέδιο το οποίο θα παρουσιάσουμε σήμερα συμπληρώνει όλες τις πρωτοβουλίες ανακούφισης οι οποίες ήδη δρομολογούνται. Και πιστεύω ότι μόνο κακόπιστοι επικριτές μας δεν θα αναγνώριζαν ότι το ελληνικό κράτος κινήθηκε με πολύ μεγάλη ταχύτητα, ως προς τις αποζημιώσεις μέσα από το πλαίσιο της κρατικής αρωγής» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη σύσκεψη

    Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνοδεύουν μεταξύ άλλων οι υπουργοί Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Καραγιάννης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

    Ακόμη, οι Χρήστος Τριαντόπουλος, υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Γιώργος Αμυράς, υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Γεωργαντάς, υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς και οι γενικοί γραμματείς Δ. Σκάλκος, Β. Λοΐζου, Κ. Μπαγινέτα και Άννα Στρατινάκη.

    Διαβάστε ακόμη:

    Αναδρομικά – Πρωτοχρονιάτικος μποναμάς για 16.859 συνταξιούχους



    ΣΧΟΛΙΑ