ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Μητρόπολης Αθηνών βρέθηκε το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για την ακολουθία των Αγίων Παθών.
Ο πρωθυπουργός είχε κατά την είσοδό του στον ναό, γύρω στις 8.30, είχε θερμό χαιρετισμό με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο.

Νωρίτερα, σχολιάζοντας την επικείμενη παρουσία του πρωθυπουργού στη μητρόπολη – μετά και τις διαφωνίες μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας ως προς το ζήτημα της νομοθέτησης της αναγνώρισης του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών – ο κ. Ιερώνυμος είχε αναφέρει προσερχόμενος στον ναό σε σχετική ερώτηση: «Εδώ είμαστε για να γιορτάσουμε και όλα τα άλλα τα βρίσκουμε».
Ο κ. Μητσοτάκης αποχώρησε λίγο πριν τις 10.00, έχοντας ξανά μια σύντομη συνομιλία με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Δείτε την Ακολουθία των Παθών σε ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΤ:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γρίπη: Οι επιστήμονες προειδοποιούν για δυναμική μετάδοσή της κατά τις γιορτές – Ποιοι κινδυνεύουν και πώς προστατευόμαστε
- Ισραήλ: Το συμβούλιο ασφαλείας ενέκρινε τη δημιουργία 19 ισραηλινών οικισμών στη Δυτική Όχθη
- Λειψυδρία: Πού βρισκόμαστε σήμερα και πώς προετοιμάζεται η ΕΥΔΑΠ για το επόμενο κρίσιμο διάστημα
- ΠΑΣΟΚ: Η διακυβέρνηση Μητσοτάκη διαιρεί την κοινωνία σε δύο Ελλάδες, των λίγων που καλοπερνούν και των πολλών που αγκομαχούν