• Πολιτική

    Στέλιος Πέτσας: Πιθανή διεύρυνση ωραρίου καταστημάτων μέχρι τη 1 π.μ.

    • NewsRoom
    Στέλιος Πέτσας: Συζητάμε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στις δημόσιες υπηρεσίες

    Στέλιος Πέτσας: Συζητάμε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στις δημόσιες υπηρεσίες


    Τα μέτρα που εφαρμόζουμε τώρα είναι πάρα πολλά

    Δεν θα ανακοινωθούν σήμερα νέα μέτρα, τόνισε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στον ΣΚΑΪ.

    Όπως εξήγησε, τα μέτρα που εφαρμόζουμε τώρα είναι πάρα πολλά. «Το να φορτώνουμε συνεχώς μέτρα τον πληθυσμό και να μη φροντίζουμε για την πιστή τήρησή τους, θα είναι προβληματικό και ενδεχομένως μπούμερανγκ.»

    Παράλληλα επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει μια αύξηση κρουσμάτων όπως και οι άλλες χώρες τελευταία, αλλά παραμένει σταθερή. «Στην Αττική υπάρχει μια πίεση, όμως αυξάνονται οι ΜΕΘ.»

    Ο κ. Πέτσας είπε πως, όπως έχει επισημάνει και ο ΠΟΥ, ο κόσμος έχει αρχίσει να κουράζεται με τα μέτρα, όμως αν σταματήσει κανείς να φορά μάσκα σε εσωτερικό χώρο θα έχουμε έξαρση των κρουσμάτων.

    «Σήμερα βλέπουμε πάρα πολλά κρούσματα να προέρχονται από τον χώρο εργασίας.»

    Η υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, είπε ότι είναι από τα μέτρα που θα εξεταστούν αν υπάρξει έκρηξη κρουσμάτων.

    «Μπορεί να εξεταστεί η διεύρυνση του ωραρίου καταστημάτων μέχρι τη 1π.μ.»

    Για Κοντονή και ΣΥΡΙΖΑ

    Σχετικά με τις δηλώσεις Κοντονή και τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πέτσας είπε ότι «δεν ήταν έκπληξη οι δηλώσεις Κοντονή, ούτε για μας ούτε για όσους δεν είναι λωτοφάγοι».

    Όπως είπε, αντί να τοποθετηθεί ο Τσίπρας για τα όσα δήλωσε ο Κοντονής, είδαμε εσωκομματικά μαχαιρώματα.

    Ερωτηθείς γιατί δεν ψήφισαν υπέρ της τροπολογίας που κατέθεσε χτες ο ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της παρεπόμενης ποινής στερήσεως πολιτικών δικαιωμάτων, ο κ. Πέτσας είπε ότι με αντισυνταγματικές και πρόχειρες τροπολογίες δε μπορεί να δοθεί μια λύση.

    Όσον αφορά το μέλλον, θα δούμε τι πρέπει να γίνει μετά την ανακοίνωση των ποινών και θα γίνουν τροποποιήσεις, επεσήμανε.

    Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσαν ότι μπορούσαν να «συνεργάζονται» όταν βόλευε, είπε ο κ. Πέτσας και προσέθεσε «κανένα περιθώριο σε τέτοια ναζιστικά μορφώματα».

    Τέλος, τόνισε ότι για το μέλλον απαιτείται τροποποίηση. Για το παρελθόν όμως, για τη δίκη αυτή που συγκλόνισε την Ελλάδα, δε θα μπορούσε να γίνει τίποτα.

    Για Τουρκία

    Η Τουρκία θα βρεθεί αντιμέτωπη με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 16ης Οκτώβριου μετά την απόφασή της να ανοίξει την παραλία της Κατεχόμενης Αμμοχώστου, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Της ζητάμε να ανακαλέσει αύτη την απόφαση, διαφορετικά είναι αναπόφευκτο να τεθεί το θέμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, προσέθεσε ο κ. Πέτσας.

    Σε ό,τι αφορά τις θαλάσσιες ζώνες η αποκλιμάκωση συνεχίζεται, όπως ανέφερε και προσδιόρισε την ημερομηνία έναρξης των διερευνητικών επαφών για μετά την Σύνοδο Κορυφής της 16ης Οκτωβρίου.



    ΣΧΟΛΙΑ