• Πολιτική

    Στέλιος Πέτσας: Μόνο στη φαντασία κάποιων υπάρχει παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων

    • NewsRoom
    Πέτσας

    O αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας


    Σε κατηγορηματική διάψευση των δημοσιευμάτων περί παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων της πανδημίας προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

    Ο κ. Πέτσας, σε δήλωσή του, τονίζει ότι η αμφισβήτηση των στοιχείων βλάπτει την κοινή προσπάθεια, τονίζει ότι «μόνο στη φαντασία κάποιων» υπάρχουν τα περί διπλού τρόπου καταγραφής και επισημαίνει οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ.

    «H διακίνηση ψευδών ειδήσεων και η αμφισβήτηση των επίσημων στοιχείων τη στιγμή που η χώρα, όπως και ολόκληρη η Ευρώπη, δίνει μάχη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας βλάπτουν την κοινή προσπάθεια. Υπάρχει ένα σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, το Εθνικό Μητρώο COVID-19 και βρίσκεται διαρκώς στη διάθεση των επιστημόνων. Τα περί παράλληλων συστημάτων και διπλού τρόπου καταγραφής υπάρχουν μόνο στη φαντασία κάποιων.

    »Ο ΕΟΔΥ από την πρώτη στιγμή της πανδημίας είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της. Τα στελέχη και το επιστημονικό προσωπικό του εργάζονται συστηματικά και ακούραστα κι αυτό το βλέπουν όλοι οι Ελληνες. Με τα πιο έγκυρα και αξιόπιστα στοιχεία συντάσσεται από τον ΕΟΔΥ και δημοσιεύεται καθημερινά η «Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)» και με βάση αυτά τα στοιχεία οι ειδικοί συζητούν και λαμβάνουν τις αποφάσεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οτιδήποτε άλλο υπονομεύει την κοινή προσπάθεια όλων μας» αναφέρει ο κ. Πέτσας.

    Νωρίτερα, αντίστοιχη διάψευση είχε δημοσιεύσει και ο ΕΟΔΥ.



    ΣΧΟΛΙΑ