• Πολιτική

    ΣτΕ: Συνταγματική η καθαίρεση του Παναγιώτη Ψωμιάδη από τη θέση του περιφερειάρχη


    Έκπτωτος περιφερειάρχης, οριστικά και αμετάκλητα, είναι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε ως συνταγματική και νόμιμη την απομάκρυνσή του από τη θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, απορρίπτοντας σχετική προσφυγή του.

    Στην προσφυγή του ζητούσε να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης  στις 2.1.2013. Ο κ. Ψωμιάδης εκδιώχθηκε από τη θέση του μετά την αμετάκλητη καταδίκη του σε φυλάκιση ενός έτους, με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος που αφορά σε μείωση προστίμου σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων.

    Το Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ, με την υπ΄ αριθμ. 965/2018 απόφαση, απέρριψε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς του κ. Ψωμιάδη, κρίνοντας ότι η προσβαλλόμενη απόφαση του γ.γ. είναι συνταγματική και νόμιμη.

    Το ΣτΕ επισημαίνει ότι ο γ.γ. εξέδωσε την προσβαλλόμενη απόφασή του καθώς ο κ. Ψωμιάδης  ωφέλησε παράνομα τον πρατηριούχο και έβλαψε εξίσου παράνομα τα οικονομικά συμφέροντα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης, ενώ από την ποινική απόφαση προκύπτει αυτοθρόως τόσο η οικονομική βλάβη της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, όσο και η αντίστοιχη βλάβη της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ρ.Μορώνης: Γιατί αποκλείσαμε την Ελληνική Τηλεοπτική ΑΕ από τις άδειες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκάνδαλο με αντικαρκινικά φάρμακα: Περισσότερες από 15 συλλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και φαρμακοποιών

     



    ΣΧΟΛΙΑ