• Πολιτική

    Το ΣτΕ απαγορεύει και το ηλεκτρονικό τσιγάρο στους κλειστούς χώρους

    ηλεκτρονικό τσιγάρο


    Τις απαγορεύσεις στη χρήση και διαφήμιση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, όπως ακριβώς ισχύουν για το συμβατό τσιγάρο, επικύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

    Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου απέρριψε την προσφυγή του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου, που ζητούσε να ακυρωθούν οι υπουργικές αποφάσεις για την απαγόρευση καπνίσματος στους δημόσιους χώρους και τους περιορισμούς στη διαφήμιση προϊόντων καπνού. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η βλάβη την οποία επικαλείται ο Σύνδεσμος δεν προκαλείται από τις προσβαλλόμενες υπουργικές αποφάσεις αλλά ευθέως από το νόμο 4419/2016.

    Η Ολομέλεια του ΣτΕ, με την υπ΄  αριθμ. 704/2018 απόφασή της, απέρριψε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς του Συνδέσμου, κρίνοντας ότι ορθά σε όσους χώρους απαγορεύεται η χρήση του συμβατού τσιγάρου, στους ίδιους χώρους απαγορεύεται η χρήση και του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

    Οσον αφορά στην οικονομική ζημία που υποστηρίζει ότι υπέστη ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου, η Ολομέλεια του ΣτΕ λέει ότι μπορεί να αξιώσει χρηματική αποζημίωση από την εφαρμογή του επίμαχου νόμου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ευάλωτοι σε πνευμονία οι χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ευάλωτοι σε πνευμονία οι χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τέλος το κάπνισμα σε δύο ελληνικές πόλεις



    ΣΧΟΛΙΑ