• Πολιτική

    Σταϊκούρας: Η αύξηση του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Δεκέμβριο, αντανακλά την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης νοικοκυριών και επιχειρήσεων

    • NewsRoom
    Ολόκληρο το σχέδιο για το νέο επίδομα θέρμανσης - Έρχονται οι ΚΥΑ

    Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Οικονομικών


    Η εμπιστοσύνη νοικοκυριών και επιχειρήσεων σταδιακά αποκαθίσταται, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σε ανακοίνωσή του αναφορικά με τον Δείκτη Οικονομικού Κλίματος που αυξήθηκε τον Δεκέμβριο στις 109,5 μονάδες, αγγίζοντας τα ιστορικά υψηλά επίπεδα του Οκτωβρίου του 2007.

    Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών:

    «Ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος αυξήθηκε στις 109,5 μονάδες τον Δεκέμβριο του 2019, από τις 107 μονάδες τον Νοέμβριο 2019, αγγίζοντας τα ιστορικά υψηλά επίπεδα του Οκτωβρίου του 2007.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο εξάμηνο ο Δείκτης παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα, σταθερά πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης.

    Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα ακόμη στοιχείο που δείχνει ότι η εμπιστοσύνη νοικοκυριών και επιχειρήσεων σταδιακά αποκαθίσταται.

    Η κυβέρνηση προχωράει με ιεραρχημένα, σταθερά και γοργά βήματα στην υλοποίηση του σχεδίου της, που έχει ως στόχο την ολόπλευρη ισχυροποίηση της οικονομίας και της χώρας, την υψηλή και διατηρήσιμη οικονομική ανάπτυξη, τη δημιουργία πολλών και καλών θέσεων απασχόλησης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής».



    ΣΧΟΛΙΑ