• Πολιτική

    Σταϊκούρας για δηλώσεις Λαγκάρντ: «Φαίνεται πως δημιουργείται θετική δυναμική»

    • NewsRoom
    Ασφαλιστικές εισφορές: Μέχρι το τέλος έτους η επανένταξη στις 120 δόσεων – Σήμερα η ανακοίνωση της παράτασης

    Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Οικονομικών


    Την ικανοποίησή του για την θέση της επόμενης επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ υπέρ της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων που είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση Τσίπρα με τους δανειστές για τα επόμενα χρόνια, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

    «Φαίνεται ότι δημιουργείται μία θετική δυναμική προς την επιθυμητή κατεύθυνση από τους ηγετικούς κύκλους των θεσμών» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

    Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει θέσει ως βασικό στόχο τη μείωση των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων στα οποία συμφώνησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους θεσμούς, με χαμηλούς μάλιστα ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης. Επισήμανε μάλιστα ότι «η σημερινή Κυβέρνηση προσπαθεί μεθοδικά και επίμονα να δημιουργήσει τις αναγκαίες και ικανές συνθήκες για την επίτευξη αυτού του στόχου».

    Υπενθυμίζεται πως η Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη διάρκεια ακρόασής της ενώπιον της επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, απαντώντας σε ερώτηση που αναφερόταν στην κριτική που έχει ασκήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο ΔΝΤ για τις πολιτικές λιτότητας, σημείωσε: «Δε θέλω να ανοίξω το Κουτί της Πανδώρας για το ποιος έκανε τι στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά ειδικά στο τελευταίο μέρος του προγράμματος το ΔΝΤ είχε εκφράσει επίσημα την άποψη ότι οι απαιτήσεις από την Ελλάδα ήταν υπερβολικές, δεδομένων των δυνατοτήτων της και ότι το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% θα πρέπει να αντικατασταθεί με στόχο μεταξύ 1,5% και 2% μάξιμουμ»,



    ΣΧΟΛΙΑ