• Πολιτική

    Spiegel: Πρώτη η Ελλάδα συμφώνησε την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ

    • NewsRoom


    Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα του ΝΑΤΟ που συμφώνησε για τη συμμετοχή του μικρού Βαλκανικού κράτους της Βόρειας Μακεδονίας στην αμυντική συμμαχία, γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

    «Το ελληνικό κοινοβούλιο επικύρωσε το πρωτόκολλο προσχώρησης στο ΝΑΤΟ της μελλοντικής Βόρειας Μακεδονίας. 153 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της ένταξης της χώρας στη Συμμαχία του ΝΑΤΟ. 140 βουλευτές καταψήφισαν», σημειώνει το γερμανικό περιοδικό και προσθέτει:

    «Τις επόμενες ημέρες, η πΓΔΜ θα ενημερώσει όλους τους διεθνείς οργανισμούς και τις χώρες για την αλλαγή της ονομασίας της σε Βόρεια Μακεδονία. Αυτό προβλέπει η συμφωνία που οι δύο χώρες υπέγραψαν το καλοκαίρι του 2018 και ενέκριναν τα δύο κοινοβούλια επιλύοντας μια διαμάχη δεκαετιών».

    Το Spiegel σημειώνει ότι η χώρα θα εκλέξει επίσης νέο πρόεδρο στις 21 Απριλίου. Ο νυν πρόεδρος Γκεόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος προέρχεται από το αντιπολιτευόμενο εθνικιστικό κόμμα VMRO-DPMNE , δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για δεύτερη θητεία.

    Ο νέος αρχηγός του κράτους θα είναι ο πρώτος πρόεδρος που θα εκπροσωπήσει τη χώρα από την αρχή της θητείας του με το νέο της όνομα Βόρεια Μακεδονία, επισημαίνει το περιοδικό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νίκος Κωστόπουλος (ΝΔ): Τι ζητάει η αλεπού στο παζάρι;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεκτό με 153 «ναι» το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο NATO

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος



    ΣΧΟΛΙΑ