ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης, συμμετείχε σήμερα, 20 Οκτωβρίου 2023, στην εναρκτήρια εκδήλωση «Ευκαιρίες, κίνδυνοι και προκλήσεις για την υγεία και την ασφάλεια στην ψηφιακή εποχή».
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ξεκινάει τις διαδικασίες για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για την υγεία και την ασφάλεια.
«Έχουμε δουλειά μπροστά μας στα θέματα της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία. Ξεκινάμε μία ουσιαστική θεσμική αλλαγή και σας θέλουμε όλους κοντά μας» υπογράμμισε.
Επίσης, αναφερόμενος στα νέα δεδομένα που έχει διαμορφώσει στον χώρο της εργασίας η ψηφιακή μετάβαση της χώρας, ο κ. Σπανάκης δήλωσε ότι η ταχύτητα των τεχνολογικών εξελίξεων και η τάση για αυξανόμενη αξιοποίηση ευφυών ψηφιακών εργαλείων και συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης διαμορφώνουν μία νέα πραγματικότητα στις συνθήκες εργασίας, «η οποία μας καλεί σε διαρκή ενημέρωση και ανάληψη πρωτοβουλίας για την ουσιαστική προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων».
Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε ότι το υπουργείο Εργασίας και Ασφάλειας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους κοινωνικούς εταίρους, με φορείς και εκπροσώπους των εργαζομένων, των εργοδοτών και των επιχειρήσεων.
«Δεσμευόμαστε για τη διαρκή ποιοτική αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας, με γνώμονα την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων» σημείωσε ο κ. Σπανάκης.
Διαβάστε επίσης:
Ο Κασσελάκης διώχνει τον Στέφανο Τζουμάκα από τον ΣΥΡΙΖΑ – Το οργισμένο tweet
Σύνταξη αναπηρίας: Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Reuters: Έως και 150 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν τραυματιστεί μέχρι στιγμής στον πόλεμο με το Ιράν
- Φρουροί της Επανάστασης: Κανένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο δεν τόλμησε καν να πλησιάσει τα Στενά του Ορμούζ
- Ευρωπαϊκό φυσικό αέριο: Πτώση έως -19% μετά τις δηλώσεις Τραμπ για τον πόλεμο με το Ιράν
- Αλβανία: Κυβερνοεπίθεση στο email του κοινοβουλίου από Ιρανούς χάκερ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.