• Πολιτική

    Σόου στη Βουλή: Αποχώρησε η αντιπολίτευση καταγγέλλοντας την κατάθεση τροπολογίας για τις «χρυσές συντάξεις»

    • NewsRoom


    Στην αποχώρηση τους από την Βουλή προχώρησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για τροπολογίες του υπουργείο Εργασίας που ήρθαν την τελευταία στιγμή στη Βουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει μια διαδικασία, την οποία το ίδιο το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα ακολούθησε αμέτρητες φορές τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια.

    Ανάλογη στάση ακολούθησαν και οι βουλευτές του ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, ενώ από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην του ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλαν πως η κυβέρνηση ακολουθεί την πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ την οποία κατήγγειλε.

    Μεταξύ των δύο τροπολογιών που κατατέθηκαν η μια αφορά το ζήτημα με τις «χρυσές συντάξεις», στις οποίες μπαίνει πλέον ανώτατο όριο. Η δεύτερη τροπολογία αφορούσε την κατάργηση της ρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ για το αιτιολογημένο των απολύσεων, η οποία  οδήγησε σε μείωση των νέων προσλήψεων, μετατρέποντας το ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων από θετικό σε αρνητικό κατά 14.691 θέσεις εργασίας, όπως εξήγησε ο κ. Βρούτσης.

    Λίγο αργότερα αποχώρησε και το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση, καταγγέλλοντας και αυτοί την κατάθεση της τροπολογίας την τελευταία στιγμή. Μάλιστα το ΚΙΝΑΛ κατήγγειλε πως η τροπολογία για το πλαφόν στις χρυσές συντάξεις δεν συνοδευόταν από έκθεση του ελεγκτικού συνεδρίου, την οποία ωστόσο λίγο αργότερα παραδέχθηκαν πως τελικά… υπήρχε στα έγγραφα που έλαβαν.

    Στη συνέχεια, πάντως, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΚΙΝΑΛ (όχι όμως και ο Γιώργος Παπανδρέου) επέστρεψαν για την ψηφοφορία του διυπουργικού νομοσχεδίου, όχι όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος επέλεξε να παραμείνει εξαφανισμένος.



    ΣΧΟΛΙΑ