• Πολιτική

    Σμυρλής: Ο τουρισμός Υγείας το πρώτο βήμα προς τον θεματικό τουρισμό

    • NewsRoom
    Ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Σμυρλής

    Ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Σμυρλής


    Τη σημασία του συμφώνου συνεργασίας Enterprise Greece – Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας (ELITOUR) για την προώθηση του τουρισμού υγείας, υπογράμμισε σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Real» ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Σμυρλής.

    Ειδικότερα, ο κ. Σμυρλής επισήμανε πως ο τουρισμός υγείας είναι το πρώτο βήμα προς το θεματικό τουρισμό, με σκοπό να επεκταθούν οι δράσεις της Enterprise Greece σε όλους τους τομείς στους οποίους και παρουσιάζει συγκριτικά πλεονεκτήματα η χώρα μας. Πέρα από την προσέλκυση πελατών, οι οποίοι και θα έρθουν στην Ελλάδα, για να συνδυάσουν διακοπές με κάποια θεραπεία, το πιο σημαντικό και πρώτο βήμα αποτελεί η προσέλκυση επενδυτών, τόνισε.

    Αναδεικνύοντας την οικονομική διάσταση του τουρισμού υγείας, είπε πως ο συνολικός τζίρος στην ΕΕ ανέρχεται στα 47 δισ. ευρώ και σημείωσε ότι οι πάροχοι, με τους οποίους μπορεί η χώρα μας να συνεργαστεί, προέρχονται από περισσότερες από 100 χώρες. «Όλοι αυτοί οι πάροχοι ψάχνουν μία χώρα που να μπορεί να συνδυάσει κάποια συγκεκριμένα πράγματα. Ψάχνουν να συνδυάζει και το φυσικό τοπίο και τον τουρισμό και την υγεία. Οπότε είναι πραγματικά μεγάλο το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, και γι’ αυτό στην Enterprise Greece, σχεδιάζουμε τους επόμενους μήνες και με τον κ. Πατούλη και με όλους τους περιφερειάρχες να προβούμε σε πιο στενές συνεργασίες και να εξετάσουμε πιο συγκεκριμένους τομείς όσον αφορά τις επενδύσεις και τις εξαγωγές», προσέθεσε.

    Στο πλαίσιο αυτό, ο γενικός γραμματέας ανέδειξε τη σπουδαιότητα ένταξης του Enterprise Greece στο υπουργείο Εξωτερικών και διασύνδεσης του με όλα τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων σε Πρεσβείες και Προξενεία της χώρας μας σε 55 χώρες. «Κατά αυτό τον τρόπο, αποκτούμε γραφεία προσέλκυσης επενδύσεων και προώθησης εξαγωγών σε 55 χώρες», ανέφερε χαρακτηριστικά και προσδιόρισε πως σκοπός είναι να διευρυνθεί σε όλες τις πρεσβείες της χώρας μας.

    «Από αυτή τη στρατηγική προσελκύουμε στρατηγικές επενδύσεις, και μόλις τώρα έχουμε και τα αποτελέσματα της προηγούμενης χρονιάς, σύμφωνα με τα οποία, οι επενδύσεις αγγίζουν τα 2,8 δισ. ευρώ. Επενδύσεις που πέρασαν από την Enterprise Greece την προηγούμενη χρονιά. Επίσης, έχουμε φακέλους επενδύσεων που αγγίζουν τα 7 δισ. ευρώ και αυτό αποτελεί συνολικά ένα αποτέλεσμα της καλής εικόνας της χώρας, την οποία προωθούν τόσο η Enterprise Greece, όσο και το υπουργείο Εξωτερικών, εν μέσω πανδημίας, και μάλιστα αυτό οδήγησε στη δημιουργία κλίματος αξιοπιστίας της Ελλάδας στο εξωτερικό» επισήμανε περαιτέρω.

    Στην κατεύθυνση αυτή, χαρακτήρισε αποτέλεσμα της εμβάθυνσης της συνεργασίας με την Enterprise Greece, την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με την ELITOUR.

    Διαβάστε επίσης:

    Γιάννης Σμυρλής: Στην Enterprise Greece βρίσκονται 20 φάκελοι επενδύσεων υπό αξιολόγηση, αξίας άνω των 7 δισ. ευρώ.

    Φραγκογιάννης: Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον παρά την πανδημία – Οι Έλληνες εξαγωγείς στηρίζουν την οικονομία

    ΕΕ: Η Ελλάδα εκταμιεύει €728 εκατ. από το SURE

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ