• Πολιτική

    Σκόπια: Το κόμμα του Γκρουέφσκι μηνύει τους Ντιμιτρόφ και Ζάεφ για «εσχάτη προδοσία»!

    Τσίπρας Ζάεφ

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Α) και ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ (Δ) δίνουν τα χέρια μετά την τελετή υπογραφής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, στις Πρέσπες, ΠΓΔΜ, Κυριακή 17 Ιουνίου 2018.. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Andrea Bonetti


    Μηνύσεις για εσχάτη προδοσία κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE στην Εισαγγελία για το Οργανωμένο Έγκλημα και τη Διαφθορά των Σκοπίων κατά του Πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, του Υπουργού Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ, του Προέδρου του Κοινοβουλίου Τάλατ Τζαφέρι, καθώς και κατά όλων των βουλευτών «που στήριξαν με την ψήφο τους την αντισυνταγματική και παράνομη συμφωνία συνθηκολόγησης με την Ελληνική Δημοκρατία».

    Το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Γκρουέφσκι υποστηρίζει ότι οι ανωτέρω διέπραξαν τα αδικήματα της «εσχάτης προδοσίας», της «διακύβευσης της ανεξαρτησίας», της «σύμπραξης για την τέλεση εχθρικών πράξεων» και της «κατάχρησης εξουσίας». Σύμφωνα με το VMRO-DPMNE σημειώνει ότι τα αδικήματα αυτά δεν παραγράφονται.

    Την κατάθεση μηνύσεων σχετικά με την συμφωνία για το θέμα του ονόματος είχε προαναγγείλει χθες ο αντιπρόεδρος του VMRO-DPMNE, Αλεξάνταρ Νικόλοφσκι.



    ΣΧΟΛΙΑ