Πολιτική

Σύσκεψη στο Μαξίμου για το Ελληνικό: «Είμαστε στο τελικό στάδιο» λέει ο Φλαμπουράρης

  • NewsRoom


Μπορεί τα έργα στο Ελληνικό να μην έχει καταφέρει να ξεκινήσει ακόμα, ωστόσο αυτό δεν απογοητεύει τον επικοινωνιακό μηχανισμό της κυβέρνησης να σπεύσει να εκμεταλλευτεί προεκλογικά την επένδυση προκειμένου να παρουσιάσει μια εικόνα επιτυχίας λίγο πριν την κάλπη των ευρωεκλογών.

Έτσι, το βράδυ της Παρασκευής, μια εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, συγκάλεσε συσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να μελετήσουν την πορεία της εμβληματικής επένδυσης.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, διαπιστώθηκε πως η επένδυση βρίσκεται στο «τελικό στάδιο ολοκλήρωσης».Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν εκτός του κ. Φλαμπουράρη, η συντονίστρια του έργου Θεοπίστη Πέρκα και οι ηγεσίες του ΤΑΙΠΕΔ και της «Ελληνικό Α.Ε»  ανακοινώθηκε ότι:

• ολοκληρώθηκε στις 14.5.2019 η δημόσια διαβούλευση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και

• συνεδρίασε σήμερα 17.5.2019 το κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας, με θέμα την παρουσίαση των μελετών για την έγκριση των προβλεπόμενων Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων.

Παράλληλα αποσαφηνίστηκαν οι επόμενες ενέργειες για την επιτυχή ολοκλήρωση του διεθνούς διαγωνισμού για την έκδοση άδειας καζίνο στο Ελληνικό, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ έγινε ειδική αναφορά στις απαραίτητες ενέργειες που δρομολογούνται αναφορικά με την κατεδάφιση των αυθαίρετων κτισμάτων στον αιγιαλό.

«Μετά τη σημερινή συνάντηση, η Κυβέρνηση εκτιμά ότι η ολοκλήρωση της επένδυσης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά θα είναι εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος και θα ολοκληρωθεί υπό την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Αλ. Φλαμπουράρης.