• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: Θράσος της ΝΔ να μας κατηγορεί για τις σχέσεις με την Χρυσή Αυγή

    • NewsRoom
    ΣΥΡΙΖΑ


    Στην αντεπίθεση επιχειρεί να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τις σχέσεις του με την Χρυσή Αυγή και την τεράστια καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της δίκης των στελεχών τον κόμματος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «θράσος» της ΝΔ υποστηρίζοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως είναι αυτό που «συμπορεύεται με τη Χρυσή Αυγή».  «Το κόμμα που έστρωσε το έδαφος για την άνοδό της, το κόμμα που έδειξε διαχρονικά προκλητική ανοχή στα δεκάδες της εγκλήματα, το κόμμα που προσπάθησε να ξεπλύνει τη φασιστική της δράση με την επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων, το κόμμα που είχε χρεώσει στον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά, Τ. Μπαλτάκο, τις επαφές μαζί της, το κόμμα που έχει κοινοβουλευτικό εκπρόσωπό τον Μ. Βορίδη, διάδοχο του Μιχαλολιάκου στην ηγεσία της νεολαίας της ΕΠΕΝ, το κόμμα που δεν λέει λέξη για τις τωρινές φασιστικές πρακτικές απέναντι σε στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ με πρόσχημα τη συμφωνία των Πρεσπών, έχει το θράσος να πιάνει στο στόμα του τον ΣΥΡΙΖΑ και να μιλά για τη δίκη των νεοναζιστών», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος το 2014 συντάχθηκε με το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου για να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία ήταν αυτή που οδήγησε τα στελέχη της Χρυσής Αυγής στη φυλακή για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

    Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στη ΝΔ πλήρη άγνοια για την πορεία της δίκης και τις σχετικές ενέργειες του υπουργείου Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

    «Ούτε έξω από τη δικαστική αίθουσα δεν έχουν περάσει για να αντιληφθούν τη φρίκη που σκόρπισαν οι νεοναζιστές» αναφέρει η Κουμουνδούρου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σάλος από τις προτάσεις για μειωμένες ποινές που ευνοούν Χρυσή Αυγή και κουκουλοφόρους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ομολογία από την Χρυσή Αυγή: Ψηφίσαμε την Θάνου για να μην πάμε φυλακή 20 χρόνια



    ΣΧΟΛΙΑ