• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: Στο πλευρό των «άφαντων» προστατευόμενων μαρτύρων

    • NewsRoom
    xaritsis_ypes χαρίτσης

    Αλέξης Χαρίτσης, υπουργός Εσωτερικών


    Στο πλευρό των εξαφανισμένων προστατευόμενων μαρτύρων τάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την «κυβερνητική πλειοψηφία» πως προσπαθεί να τους μετατρέψει από κατήγορους σε κατηγορούμενους.

    «Μοναδική πραγματική σκευωρία στην υπόθεση Novartis είναι η προσπάθεια της κυβερνητικής πλειοψηφίας να μετατραπούν οι θύτες του σκανδάλου σε θύματα και οι κατήγοροι σε κατηγορούμενους», υποστηρίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

    «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέδειξε τον κ. Μητσοτάκη ως μόνο υπεύθυνο για την επιχειρούμενη εκτροπή με την ωμή παραβίαση των διακριτών και συνταγματικά κατοχυρωμένων ορίων ανάμεσα στην εκτελεστική, τη νομοθετική και τη δικαστική εξουσία. Όπως και για την εξόφθαλμη καταστρατήγηση του ελληνικού και ενωσιακού δικαίου για τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος», συνεχίζει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να είναι όχι μόνο δολοπλόκος αλλά και διπλά δειλός. Δειλός απέναντι στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τον έχει προκαλέσει ήδη από τον Σεπτέμβρη να τον οδηγήσει αν θέλει σε ειδικό δικαστήριο επειδή τόλμησε να δρομολογήσει τη διαλεύκανση του σκανδάλου Novartis. Δειλός και απέναντι στον κ. Σαμαρά, τον οποίο εξευμενίζει για να αποφύγει την εσωκομματική κρίση στη ΝΔ, καταστρατηγώντας τον νόμο και το Σύνταγμα», αναφέρει ο κ. Χαρίτσης.

    «Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει κράτος δικαίου, παρά τις προσπάθειες του κ. Μητσοτάκη να τρομοκρατήσει όσους τολμούν να φέρνουν στο φως σκάνδαλα διαφθοράς».

    Υπενθυμίζεται, πάντως, πως η απόφαση των μελών της προανακριτικής επιτροπής να καταθέσουν οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες με τις ίδιες συνθήκες που το έκαναν και ενώπιον του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ελήφθη με την θετική γνώμη όχι μόνο της κυβερνητικής πλειοψηφίας όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των υπόλοιπων κομμάτων που μετέχουν στην προανακριτική επιτροπή, πλην του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα, το ΚΚΕ είχε ζητήσει από την αρχή την άρση της προστασίας των δύο μαρτύρων. Επιπλέον, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες απάντησαν στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, η διαδικασία βίαιης προσαγωγής τους είναι νόμιμη.



    ΣΧΟΛΙΑ