• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζεται το… «σαφάρι» για τον υποψήφιο στην Αθήνα, συνεδριάζει για τις εκλογές η Κεντρική Επιτροπή

    • NewsRoom
    Τσίπρας

    Αλέξης Τσίπρας. Πρωθυπουργός


    Στην Κεντρική Επιτροπή και την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, με την οποία θα ανοίξουν οι εργασίες της, στρέφονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Το επίκεντρο των συζητήσεων θα είναι στραμμένο γύρω από τις ευρωεκλογές αλλά και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς αναμένεται να δοθεί και επίσημα το «πράσινο φως» για τις υποψηφιότητες Νοτοπούλου και Μπελαβίλα σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά αντίστοιχα.

    Ωστόσο, το μεγάλο ερωτηματικό αυτή τη στιγμή είναι η υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων. Μένει να φανεί αν ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει αναλάβει προσωπικά, μαζί με τον Πάνο Σκουρλέτη, το ζήτημα, θελήσει να αποκαλύψει σήμερα το όνομα του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο της πρωτεύουσας, ή αν, όπως είναι και το πιθανότερο,  χρειαστεί περισσότερος χρόνος.

    Η αδυναμία στο κυβερνών κόμμα για μια ισχυρή και ευρύτερα αποδεκτή προσωπικότητα που θα σταθεί απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη είναι εμφανής. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει μάλιστα σοβαρά την πιθανότητα η υποψηφιότητα να είναι «γυναικεία υπόθεση», ωστόσο μέχρι στιγμής η μόνη περίπτωση που φαίνεται να έχει συμφωνήσει με την προοπτική να είναι υποψήφιος είναι αυτή του υφυπουργού Εργασίας, Νάσου Ηλιόπουλου.

    Από εκεί και πέρα, η Κεντρική Επιτροπή θα συζητηθεί τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί στις Ευρωεκλογές, ενώ το επόμενο διάστημα θα οριστικοποιηθούν και τα ονόματα όσων θα διεκδικήσουν μια θέση στην ευρωβουλή. Μεταξύ αυτών θα βρίσκεται και το όνομα του πρώην υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή.



    ΣΧΟΛΙΑ