• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: Κατά της επέκτασης της δυνατότητας επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές

    • NewsRoom
    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος


    Κατά της δυνατότητας χρήσης επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές τάχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, μετά τη σχετική τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, απαντώντας στην Νίκη Κεραμέως για τη σχετική τροπολογία έκανε λόγο για «επικοινωνιακό τρικ μικροπολιτικής αντίληψης» αλλά και «λαθροχειρίες» της κυβέρνησης με σκοπό να «δυναμήτήσουν τη συναίνεση».

    «Αυτό που κάνατε δυναμιτίζει και τα ψήγματα φερεγγυότητας που προσπαθούσε να οικοδομήσει η πρότασή σας, Ένα μείζον ζήτημα για το οποίο καταθέσαμε σωρεία προτάσεων και ψηφίσαμε επί της αρχής, η κυβέρνηση το θεωρεί εφαλτήριο για να επεκτείνει αυτή τη διαδικασία σε πράγματα που δεν έχουμε συζητήσει», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Είναι αδιανόητο να διαχειρίζεται η κυβερνηση ζητήματα εκλογής με αυτόν το τσαπατσούλικο και αμιγώς επικοινωνιακό τρόπο. Αντιμετωπίζει τα μείζονα ζητήματα της Ελληνικής δημοκρατίας μέ αμιγώς τυχοδιωκτικό τρόπο…Είναι προφανής η αντίρρησή και η αντίδραση μας επί της αρχής, κυρίως όσον αφορά την συμπεριφορά της κυβέρνησης, η οποία ακόμη μια φορά αφού τσαλαπάτησε θεσμούς, αφού αγνόησε ανεξάρτητες Αρχές, αφού έβαλε κατά του μεταπολιτευτικού συμβολαίου, προσπαθεί με λαθροχειρίες τροπολογίας της τελευταίας στιγμής να υφαρπάσει συναίνεση. Δεν θα το πετύχετε, είστε τραγικά μόνοι στη προσάθεια αυτή», υπογράμμισε ο κ. Ξανθόπουλος.

    Υποστήριξε επίσης πως η επέκταση της δυνατότητας επιστολικής ψήφου σε όλους τους εκλογείς εντός επικρατείας εγείρει θέμα αντισυνταγματικότητας.

    «Το είχαμε θέσει. Δεν μας βρίσκουν σύμφωνους οι πτυχές που αναδεικνύουν τα άλλα κομματα αλλά για την συγκεκριμένη διάταξη είχαμε θέσει θέμα αντισυνταγματικοτητας και θα την υποστηρίξουμε», κατέληξε.

    Διαβάστε επίσης

    Κεραμέως για επιστολική ψήφο: Έχουμε ιστορική ευθύνη

    Επιστολική Ψήφος: Δεκτές βελτιωτικές προτάσεις από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Πλεύση Ελευθερίας

    Φάμελλος: Πολύ σημαντική για τη χώρα η εκλογή Θ. Ρουσόπουλου



    ΣΧΟΛΙΑ