• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: Η εταιρία της Ρ. Πιτσίκα δεκαπλασίασε τα κέρδη της μέσα σε 1 χρόνο – Βραχίονας του κράτους ΙΧ του Μητσοτάκη

    • NewsRoom
    ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

    ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία


    Για δεκαπλασιασμό κερδών της εταιρείας της Ρεβέκκας Πιτσίκα τον τελευταίο χρόνο κάνει λόγο ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μάριος Κάτσης, ζητώντας το μέσο όρο των κερδών της εταιρείας από το 2007 για να γίνει σχετική σύγκριση.

    Ειδικότερα, ο κ. Κάτσης υποστηρίζει ότι η ανακοίνωση της κ. Πιτσίκα για τις αναθέσεις από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα “μπάζει αλλά καρφώνεται κιόλας” και αναφέρεται σε “βραχίονα του κράτους ΙΧ του Μητσοτάκη”.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μ. Κάτση:

    “Το Πιτσίκα GATE είναι πολύ πιο βαθύ από όσο φαίνεται.

    Έπειτα από τις αποκαλύψεις του Π. Πολάκη περί αναθέσεων που αγγίζουν το μισό εκατομμύριο ευρώ από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα εξέδωσε μια ανακοίνωση που όχι μόνο… μπάζει αλλά καρφώνεται κιόλας.

    Η κ. Πιτσίκα στην ανακοίνωσή της όλο έκπληξη μας πληροφορεί με επικριτικό ύφος πως “η People for Business δραστηριοποιείται από το 2007, με πολλές και σημαντικές διακρίσεις και βραβεία” πως έχει “ένα κύκλο εργασιών που αθροιστικά για την τελευταία τριετία θα ξεπεράσει τα 5,5 εκ. ευρώ” ενώ όλο νόημα σημειώνει πως “έχουμε συμμετάσχει αρκετές φορές – και την τελευταία τριετία – ως εταιρεία σε διαγωνισμούς για έργα του δημόσιου κάποιους τους έχουμε κερδίσει, κάποιους τους έχουμε χάσει”

    Προσπερνούμε το γεγονός πως η ίδια ομολογεί πως την τελευταία τριετία έχει τζιράρει 5.5 εκατ. ευρώ που όλως τυχαίως ταυτίζεται με την περίοδο διακυβέρνησης του κόμματος του οποίου διατηρεί το μητρώο στελεχών.

    Μπορεί να μας πει η κ. Πιτσίκα ή κάποιος από την κυβέρνηση, πως γίνεται μέσα σε ένα χρόνο η εταιρία People for Business να δεκαπλασίασε τα κέρδη μετά φόρων σύμφωνα με το δημοσιευμένο ισολογισμό της; Φαίνεται έπιασαν τόπο τα πήγαινε-έλα στα Υπουργεία και τις ΑΕ του Δημοσίου.

    Μπορεί να μας πει η κ. Πιτσίκα τι μέσο όρο κερδών είχε η εταιρία από το 2007 που συστήθηκε έως και το 2019 που βγήκε η ΝΔ του συνεργάτη της κ. Μητσοτάκη να συγκρίνουμε;”

    Διαβάστε επίσης

    Δούκας: Νέα υψηλά υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας τον Οκτώβριο από τον στρεβλό μηχανισμό της κυβέρνησης



    ΣΧΟΛΙΑ