• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: Προσπάθεια συγκάλυψης πίσω από τον Γεραπετρίτη

    Αλέξης Τσίπρας

    Αλέξης Τσίπρας


    Σε νέα ανακοίνωση προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή 57 ατόμων και συγκλόνισε παγκοσμίως την κοινή γνώμη.

    Ο τίτλος της ανακοίνωσης αναφέρει «Μην διανοηθεί ο Μητσοτάκης να κρύψει από τη Βουλή Καραμανλή και υφυπουργούς που 4 χρόνια είχαν την ευθύνη για σιδηροδρόμους – Προσπάθεια συγκάλυψης πίσω από τον Γεραπετρίτη».

    Ακολουθεί η αναλυτική ανακοίνωση:

    Μετά την απόφαση για σύγκλιση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ένα ερώτημα απασχολεί την ελληνική κοινωνία:

    Θα έρθουν έστω και τώρα, 15 ημέρες μετά, στη Βουλή για να απαντήσουν για τις ευθύνες τους αυτοί που είχαν την πολιτική ευθύνη για τη λειτουργία των ελληνικών σιδηροδρόμων τα τελευταία τέσσερα χρόνια;

    Ο πρώην υπουργός κ. Καραμανλής, οι υφυπουργοί κ. Καραγιάννης και κ. Παπαδόπουλος, καθώς και ο ΓΓ του υπουργείου κ. Ξιφαράς;

    Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να μην διανοηθεί να τους κρύψει.

    Η προσπάθεια συγκάλυψης των άμεσα εμπλεκομένων πίσω από τον «διοικητή» του υπουργείου κ. Γεραπετρίτη, που ούτε καν ορκίστηκε υπουργός, είναι προσβλητική για την Δημοκρατία, την αλήθεια και τις οικογένειες των θυμάτων.

    Διαβάστε επίσης:

    Τραγωδία στα Τέμπη: Αίτημα Ντογιάκου για νέες έρευνες σε παλιά σιδηροδρομικά δυστυχήματα



    ΣΧΟΛΙΑ