• Πολιτική

    Συρία: Αναφορές για αεροπορική επιδρομή της Τουρκίας, διαψεύδουν οι Κούρδοι

    • NewsRoom
    Τουρκικά F-16


    Αναφορές για αεροπορική επιδρομή κατά βάσης Κούρδων των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας από την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία είδαν το φως της δημοσιότητας το βράδυ της Δευτέρας, λίγο μετά την άδεια του Ντόναλντ Τραμπ στην Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να εισβάλει στη Βόρεια Συρία.

    Βίντεο που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν εικόνες από επίθεση σε κομβόι στα σύνορα του Ιράκ και της Συρίας, στην επαρχία Αλ-Χασάκα.

    Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή εναντίον στρατιωτικής βάσης που φιλοξενεί αραβο-κουρδικές μονάδες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στην επαρχία Αλ-Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία, μετέδωσε συγκεκριμένα η τηλεόραση al-Mayadeen του Λιβάνου.

    «Τα τουρκικά αεροσκάφη επιτέθηκαν στην έδρα των κουρδικών δυνάμεων κοντά στην πόλη Αλ-Μαλικίγια στην επαρχία Αλ-Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία» μετέδωσε το Al-Mayadeen, επικαλούμενο δικό του ανταποκριτή.

    Κουρδικά ΜΜΕ, ωστόσο, μερικά λεπτά αργότερα, διέψευσαν τις αναφορές για τουρκική αεροπορική επιδρομή σε θέσεις του SDF στη Συρία.

    Την ίδια ώρα, πάντως, το Αμερικανικό Πεντάγωνο σκληραίνει τη στάση του έναντι της Τουρκίας. ανακοινώνοντας πως απέκλεισε τον εναέριο χώρο της Βόρειας Συρίας για την Τουρκία. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, την είδηση έκανε γνωστή στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου, Κάρλα Γκλίσον, προσθέτοντας ότι οι Αμερικανοί δεν μοιράζονται πλέον με την Τουρκία πληροφορίες και δεδομένα επιτήρησης και αναγνώρισης από το Κοινό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων.

    Επιπλέον, ο υπουργός Άμυνας, Μαρκ Έσπερ, αναμένεται να μεταβεί στο Κογκρέσο, προκειμένου να ενημερώσει τους ηγέτες της Βουλής και της Γερουσίας, οι οποίοι είναι κάθετα αντίθετοι με την τουρκική εισβολή, καλώντας τον Ντόναλντ Τραμπ να προστατεύσει τους Κούρδους της Συρίας.



    ΣΧΟΛΙΑ