• Πολιτική

    Συνοδεία τουρκικής αστυνομίας φθάνουν οι πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα

    • NewsRoom


    Στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας στον Έβρο συρρέουν πρόσφυγες και μετανάστες, συνοδεία της τουρκικής αστυνομίας. Η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει τεταμένη, ενώ στον ποταμό Έβρο, σύμφωνα με το Open μετανάστες από το Αφγανιστάν και το Μαρόκο έφτασαν συνοδευόμενοι από κλιμάκια των τουρκικών αστυνομικών αρχών.

    Νωρίτερα το πρωί καραβάνια προσφύγων έφταναν περπατώντας ως ένα σημείο κι έπειτα παραλαμβάνονταν από λεωφορεία και μεταφέρονταν στον Έβρο.

    Στο κλίμα αυτό και ενώ οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για έως και 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα, ανακοινώθηκε έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ στις 18.00 το απόγευμα.

    Ήδη η κυβέρνηση έχει λάβει έκτακτα μέτρα ενίσχυσης της προστασίας των συνόρων και έχει διαμηνύσει προς όλες τις κατευθύνσεις πως δεν θα επιτρέψει την είσοδο στη χώρα σε όσους προσπαθούν να εισβάλουν παράνομα. Πλέον, θα εξετάσει τις επόμενες κινήσεις της καθώς η τουρκική πλευρά κλιμακώνει την πίεση με όπλο το μεταναστευτικό.

    Την ίδια ώρα η τουρκική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι επέτρεψε σε περισσότερους από 75.000 μετανάστες να περάσουν τα σύνορά της οδεύοντας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, με ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε ότι μέχρι τις 10.00 το πρωί σήμερα (09.00 ώρα Ελλάδας) 76.358 μετανάστες είχαν περάσει τα σύνορα στην επαρχία της Αδριανούπολης.

    Στην επαρχία αυτή συνορεύει τόσο με την Ελλάδα όσο και με τη Βουλγαρία. Καμία από τις δύο χώρες ωστόσο δεν έχει αναφέρει άφιξη τόσο μεγάλου αριθμού μεταναστών. Μάλιστα νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας Κραζιμίρ Καρακατσάνοφ είπε ότι «δεν έχει περάσει ούτε ένας μετανάστης» στο βουλγαρικό έδαφος.



    ΣΧΟΛΙΑ