• Πολιτική

    Σύννεφα στις σχέσεις Βρετανίας – ΗΠΑ φέρνει το «πράσινο φως» στην Huawei

    • NewsRoom


    Οι ΗΠΑ νοιώθουν απογοητευμένες από την απόφαση της Βρετανίας να επιτρέψει μια περιορισμένη συμμετοχή της κινεζικής τεχνολογικής εταιρείας Huawei στην ανάπτυξη του εγχώριου δικτύου κινητής τηλεφωνίας 5G, επεσήμανε σήμερα στενός συνεργάτης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

    «Δεν υφίσταται κάποια ασφαλής εναλλακτική για ελεγχθούν οι αναξιόπιστοι πωλητές σε οποιοδήποτε τμήμα ενός δικτύου 5G. Ανυπομονούμε να συνεργασθούμε με τη Βρετανία για μία μελλοντική μέθοδο που θα εξασφαλίζει τον αποκλεισμό από τα δίκτυα 5G συστατικών από αναξιόπιστους πωλητές», τόνισε ο ίδιος αξιωματούχος, μη θέλοντας να κατονομασθεί.

    Από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νιουτ Γκίνγκριτς, τόνισε πως η βρετανική απόφαση αποτελεί μία σημαντική ήττα για τις ΗΠΑ. «Πόσο μεγάλο ποσοστό πρόκειται να αποκτήσει η Huawei και ποιες χώρες χρειάζεται πια να υπογράψουν συμφωνίες με αυτήν, ώστε η αμερικανική κυβέρνηση να αντιληφθεί πως χάνουμε το Ιντερνέτ προς όφελος της Κίνας; Αυτό αποτελεί μία κεφαλαιώδη στρατηγική ήττα».

    Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Huawei Βίκτορ Ζανγκ, διαβεβαιώνει πως η εταιρεία του θα συνεργασθεί με τη βρετανική κυβέρνηση και τους πελάτες της επί τη βάσει υψηλότερων προτύπων ασφαλείας και σε μία ευρέως διαφοροποιημένα αλυσίδα εφοδιασμού.



    ΣΧΟΛΙΑ