• Πολιτική

    Συνελήφθη 30χρονος για την επίθεση κατά του Γ. Βαρουφάκη τον Μάρτιο στα Εξάρχεια

    • NewsRoom
    Γιάνης Βαρουφάκης

    Γιάνης Βαρουφάκης


    Στη σύλληψη ενός 30χρονου προέβησαν οι αρχές, για τον ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια τον Μάρτιο. Υπενθυμίζεται ότι ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 είχε δεχθεί επίθεση το βράδυ της 10ης Μαρτίου 2023, έξω από εστιατόριο στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο 30χρονος είχε ξανασυλληφθεί τον Ιανουάριο του 2013 μαζί με ακόμα έξι άτομα σε κατάληψη στο κέντρο της Αθήνας και φέρεται να είχε ενεργό ρόλο στον ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη.

    Συγκεκριμένα ο 30χρονος χτύπησε με 2 γροθιές και μία κλωτσιά στο πρόσωπο τον Γ. Βαρουφάκη. Πρόκειται για την τρίτη σύλληψη.

    Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

    Ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη δυνάμει εντάλμαστος σύλληψης 30χρονος ημεδαπός εμπλεκόμενος στην επίθεση που δέχθηκε ο πρόεδρος της ΚΟ και γραμματέας του ΜέΡΑ25 που έλαβε χώρα την 10-3-2023 στα Εξάρχεια.

    Τι είχε πει o Γ. Βαρουφάκης μετά την επίθεση

    Με εμφανή τα σημάδια από τα χτυπήματα, ο γραμματέας του ΜεΡΑ25 είχε περιγράψει την επίθεση σε βάρος του. Είπε πώς όταν άκουσε τις φωνές, βγήκε έξω μόνος του και επέμεινε πώς ο δράστης, το άτομο που τον χτύπησε ήταν ηλικίας 25-27 ετών.

    Ακόμα ανέφερε ότι κατόπιν πιέσεων από τη γυναίκα του, θα αναγκαστεί να δεχθεί την αστυνομική συνοδεία που έχει δικαίωμα αν και δεν του είναι ούτε εύκολο, ούτε αρεστό. «Νιώθω φυλακισμένος, όταν με συνοδεύουν αστυνομικοί» είπε χαριτολογώντας ο κ. Βαρουφάκης.

    Διαβάστε επίσης: 

    ΜέΡΑ25: Πώς το σχέδιο «Οδυσσέας» προστατεύει την κατοικία σου από εξώσεις και πλειστηριασμούς



    ΣΧΟΛΙΑ