ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι πονηρές ρευστοποιήσεις, γιατί ο Κόκκαλης είναι hot, το ράλι της ΑΕΜ, γιατί είναι happy στην Alpha, το μήνυμα Μυτιληναίου, η καλή δουλειά του Παπασταύρου και τι δείχνουν τα γκάλοπ
Αλλαγή στάσης, για μια ακόμα φορά, από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την πρόταση για την διευκόλυνση της ψήφου των αποδήμων, καθώς το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα φαίνεται πως δεν ικανοποιείται από την τελική ρύθμιση.
Σύμφωνα με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Κατρούγκαλο, η τελική πρόταση της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 54 του Συντάγματος δεν ικανοποιεί το κόμμα, καθώς « παραμένουν αρρύθμιστες ουσιώδεις παρατηρήσεις».
«Έγιναν κάποιες βελτιώσεις που είχαμε ζητήσει. Έγινε προσθήκη του πραγματικού δεσμού. Επίσης έχει ομογενοποιηθεί όπως ζητήσαμε η ορολογία. Εξακολουθούν όμως να υπάρχουν δύο θέματα που δεν έχουν ρυθμιστεί και το ένα εξ αυτών είναι ουσιώδες. Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να είναι δυνητική – αλλά οριστική – η ρύθμιση ως προς την καθιέρωση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι. Να μην είναι στη διακριτική ευχέρεια του κοινού νομοθέτη αλλά να είναι και στο Σύνταγμα και στο νόμο ξεκάθαρο» ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος .
Την ίδια ώρα, κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως το κόμμα σκέφτεται να διαφοροποιηθεί από όλα τα υπόλοιπα στη Βουλή και να καταψηφίσει τη διάταξη, αν αυτή παραμείνει ως έχει. Πάντως το άρθρο αναμένεται να συγκεντρώσει την άνετα την πλειοψηφία των 180 βουλευτών, αφού σύμφωνα με οι εισηγήσεις του Κινήματος Αλλαγής, του ΚΚΕ, του ΜεΡΑ25 και της Ελληνικής Λύσης είναι θετικές.
Πάντως, αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι προσχηματική και πως ο μόνος στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να «χαλάσει» την ευκαιρία η Βουλή να ψηφίσει μια διάταξη που αφορά την ομογένεια με 300 βουλευτές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αποκάλυψη για τα φάρμακα για την παχυσαρκία: Θα χορηγούνται με pass – Πότε θα «κόβεται» ο ασθενής, τι ορίζει το νέο πρωτόκολλο
- Με ποιον βουλευτή έγινε «μπαρούτι» ο Κ.Μ., η σύγκρουση Μαξίμου με Ανδρουλάκη, Ελληνες βουλευτές στη… Χονολουλού και τι θέλουν Ελληνικά Mirage στη Βρετανία
- Himalayan Birkin: Η ακατάκτητη κορυφή της πολυτέλειας
- Χρηματιστήριο: Αυτά είναι τα deals που «απογειώνουν» τον γενικό δείκτη
