• Πολιτική

    Συνάντηση Κώστα Μπακογιάννη με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ

    • NewsRoom
    Μπακογιάννης

    Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης


    Οι αναπτυξιακές δυνατότητες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ήταν το αντικείμενο συνάντησης που είχε σήμερα το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος περιοδεύει στην περιοχή.

    Στη Λαμία, πρώτος σταθμός της περιοδείας του, ο Αμερικανός πρέσβης ενημερώθηκε από τον περιφερειάρχη και τους αντιπεριφερειάρχες για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στη Στερεά Ελλάδα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει σε όλα τα επίπεδα, ιδιαίτερα στον τουρισμό, τις ιαματικές πηγές, τον πολιτισμό και την αγροδιατροφη. Έδειξε μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπου η Στερεά Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή των εγκαταστάσεων. Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για τις γεωργικές βιομηχανίες στη Στυλίδα αλλά και το Καρπενήσι, δύο περιοχές που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των επισκέψεων του στη Στερεά Ελλάδα.

    «Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση που ξεπέρασε κατά πολύ τα τυπικά» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης, δίδοντας το στίγμα των συζητήσεων που είχε με τον Αμερικανό πρέσβη, με παρόντες τους αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Καραΐσκο, Σπανό και Καραγιάννη. «Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας όπου παρά την κρίση είναι μια περιφέρεια οποία στέκει όρθια» είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μπακογιάννης μετά το τέλος της συνάντησης, προσθέτοντας συγχρόνως ότι «η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μπορεί και πρέπει να αποτελέσει προορισμό για επενδύσεις» και «σήμερα κάναμε μια πάρα πολύ καλή αρχή».

    Ο Αμερικανός πρέσβης από την πλευρά του επισήμανε πως «η Στερεά Ελλάδα είναι μια περιοχή με τεράστιες δυνατότητες σε ό,τι αφορά τον τουρισμό», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα και στην συγκέντρωση της βιομηχανίας στα όρια της Βοιωτίας με την Αττική.

    Επίσης, ο κ. Πάιατ χαρακτήρισε την επίσκεψη του ως σημαντική, καθώς όπως είπε του δίδεται η δυνατότητα «να κατανοήσει τι ακριβώς συμβαίνει στα λαϊκά στρώματα στη χώρα και τις επενδυτικές δυνατότητες που υπάρχουν μετά από μια 10ετία κρίσης.

    Ο Αμερικανός πρέσβης μέχρι σήμερα το βράδυ θα επισκεφτεί γεωργικές βιομηχανίες του αγροδιατροφικού τομέα στη Στυλίδα και το Καρπενήσι όπου θα ολοκληρώσει και την επίσκεψη του στη Στερεά Ελλάδα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κ. Μπακογιάννης: «Συνεχίζουμε τα έργα στην Στερεά Ελλάδα»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Κ. Μπακογιάννης στο «Κέντρο Ζωής»: «Δίπλα τους σε όλα, Μαζί τους σε όλα»



    ΣΧΟΛΙΑ