• Πολιτική

  Συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν στο Λονδίνο

  • NewsRoom
  Συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν στο Λονδίνο

  Συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν στο Λονδίνο


  Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επικείμενης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στην Άγκυρα, οι υπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας και της Ελλάδας πραγματοποίησαν σήμερα συνάντηση στο Λονδίνο.

  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις καθώς και περιφερειακά και διεθνή θέματα.

  Στις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

  Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις 13 Μαΐου στην Άγκυρα. Οι δύο ηγέτες είχαν συναντηθεί, τον Δεκέμβριο, όταν ο Τούρκος πρόεδρος είχε επισκεφθεί την Αθήνα.

  Σχετικά με τις προσδοκίες του από τη συνάντηση του με τον Τούρκο Πρόεδρο σε λίγες μέρες, ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι το μόνο σημείο με το οποίο διαφωνώ με τον Πρόεδρο Ερντογάν, η στήριξη την οποία παρέχει στη Χαμάς. Από την άλλη, ο σκοπός της επίσκεψης: θα κάνουμε ένα βήμα παραπέρα στην ελληνοτουρκική προσέγγιση, η οποία έχει αποδώσει κάποια σημαντικά μετρήσιμα αποτελέσματα. Θα σταθώ σε τρία».

  Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι: «Δεν έχουμε παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου για παραπάνω από 12 μήνες. Δεν το είχαμε ποτέ αυτό. Είναι ένα σημαντικό επίτευγμα, πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Έχουμε εξαιρετικά μειωμένες μεταναστευτικές ροές. Συνεργαζόμαστε με την Τουρκία στο θέμα αυτό και αυτό είναι κάτι το οποίο είναι αποτέλεσμα της βελτίωσης των σχέσεών μας.

  Το ζήτημα της διευκόλυνσης της βίζας για τα νησιά, πολύ μεγάλης οικονομικής σημασίας για 10 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Οι σημαντικές οικονομικές συμφωνίες οι οποίες υπογράφονται. Όλα αυτά, σημείωσε, διαμορφώνουν ένα κλίμα ειρηνικής συμβίωσης».

  Προ ημερών, ερωτηθείς για τη συνάντηση ο Ερντογάν είχε κάνει λόγο για ανταποδοτική επίσκεψη. «Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη είναι ένα είδος ανταποδοτικής επίσκεψης. Η επίσκεψη αυτή αποτελεί ένα σημαντικό στάδιο στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας. Θα έχουμε συζητήσεις για το πώς μπορούμε να φέρουμε τις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας σε πολύ καλύτερη θέση από τη σημερινή», είχε πει.

  Διαβάστε επίσης:
  Φλώρινα: Συνελήφθη 36χρονος για τηλεφωνικές απάτες

  Στο πικ η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ

  Σουηδία: Εκατοντάδες οι διαδηλωτές στη Στοκχόλμη κατά της ακροδεξιάς  ΣΧΟΛΙΑ