• Πολιτική

    Συνάντηση Δόμνας Μιχαηλίδου με ΓΣΕΕ: Στο επίκεντρο οι προτεραιότητες στα εργασιακά

    • NewsRoom

    Η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου σε συνάντηση με εκπροσώπους της ΓΣΕΕ


    Με το Προεδρείο της ΓΣΕΕ συναντήθηκε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου.

    Κατά την διάρκεια της συνάντησης, η οποία έγινε στο πλαίσιο συναντήσεων εργασίας με τους κοινωνικούς εταίρους, τέθηκαν όλες οι προτεραιότητες για τα εργασιακά θέματα και την ασφάλεια του εργατικού δυναμικού της χώρας.

    Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η διεύρυνση της συμμετοχής της Συνομοσπονδίας στον κοινωνικό διάλογο, η ανάληψη πρωτοβουλιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο και η προοπτική επέκτασης των συλλογικών συμβάσεων.

    Δόμνα Μιχαηλίδου: Στόχος η διασφάλιση της προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων

    Η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε ότι:

    «Υποδέχτηκα σήμερα στο Υπουργείο το Προεδρείο της ΓΣΕΕ. Άκουσα με προσοχή τις θέσεις και τις προτάσεις της Συνομοσπονδίας και συζητήσαμε για τα θέματα που απασχολούν τις εργαζόμενες και τους εργαζομένους. Ευελπιστώ κατά τη διάρκεια της θητείας μου, να έχουμε έναν ανοιχτό και ανεμπόδιστο διάλογο.

    Στόχος μας, μια εποικοδομητική συνεργασία η οποία θα είναι αποτέλεσμα εκατέρωθεν σωστής και αδιαμεσολάβητης ενημέρωσης, για να διασφαλίσουμε την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

    Από τη πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε:

    “Η συνάντηση με τη νέα Υπουργό Εργασίας ήταν εθιμοτυπική, αλλά μπήκαμε στην ουσία σε κάποια ζητήματα που θεωρούμε ότι πρέπει να είναι προτεραιότητες, αυτήν την περίοδο. Αυτά τα ζητήματα τα αναδεικνύει και η συγκυρία της μεγάλης ακρίβειας που έχει τσακίσει τα εισοδήματα των μισθωτών.

    Προφανώς το Υπουργείο Εργασίας δε δίνει αυξήσεις, αλλά το Υπουργείο Εργασίας μπορεί να μας δώσει τα εργαλεία να διεκδικήσουμε τις αυξήσεις γιατί είναι το μόνο όπλο που έχουμε εμείς να αντιτάξουμε απέναντι στην ακρίβεια.

    Θέσαμε το ζήτημα της επαναφοράς της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης και του προσδιορισμού του κατώτατου μισθού από τους εργοδότες και τους εργαζόμενους και την αποκατάσταση όλων των προτεραιοτήτων του συλλογικού εργατικού δικαίου, που τα μνημόνια είχαν καταργήσει. Δηλαδή επέκταση συλλογικών συμβάσεων, συρροή, μετενέργεια κλπ..

    Πέραν αυτών αναπτύξαμε κι άλλα επιμέρους ζητήματα που αφορούν στην υγιεινή και στην ασφάλεια των εργαζομένων, που αφορούν στον τριμερή κοινωνικό διάλογο, που αφορούν ασφαλιστικά ζητήματα για τα οποία όμως η Υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα μας απαντήσει αφού υποβάλλουμε και ένα εμπεριστατωμένο υπόμνημα.”

    Τις επόμενες μέρες η Υπουργός θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με την Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ).

    Διαβάστε επίσης:

    Πιερρακάκης: Fake news τα περί υποχρηματοδότησης των δημόσιων Πανεπιστημίων

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με αξιωματούχους της Google και της Intel στο Νταβός

    Παπαθανάσης: Δύο νέες δράσεις για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις μέσω του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-2027»



    ΣΧΟΛΙΑ