• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Συναγερμός στο Πεντάγωνο: Πιθανή απόβαση Τούρκων στο Καστελλόριζο – Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις

    • NewsRoom


    Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για ενδεχόμενο «θερμό» επεισόδιο στο Καστελλόριζο, με τα σενάρια να κάνουν λόγο ακόμη και για επιχείρηση απόβασης των τουρκικών στρατευμάτων στο ακριτικό νησί της χώρας.

    Όπως αναφέρει πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία» ανώτατες πηγές του ΓΕΕΘΑ που επισκέφθηκαν το νησί τις προηγούμενες μέρες μεταφέρουν μια εικόνα στρατοκρατούμενης περιοχής που ενεργοποιεί συναγερμό στο Πεντάγωνο.

    Στην προκυμαία δεν αντικρίζει κανείς μόνο τουρίστες αλλά και άνδρες των ελληνικού Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού , η παρουσία των οποίων είναι για πρώτη φορά τόσο εμφανής.

    Ανοιχτά του λιμανιού άλλωστε περιπολεί μονίμως φρεγάτα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, ενώ είναι μεγίστης βεβαιότητας πιθανή και η αφανής παρουσία ενός εκ των δύο υποβρυχίων του ελληνικού στρατού στην ευρύτερη περιοχή. Στο νησί επικρατεί μεγάλη ένταση, εγρήγορση και προβληματισμός καθώς διάχυτη είναι η πεποίθηση μεταξύ των κατοίκων ότι οι Τούρκοι αναζητούν αφορμή για να πραγματοποιήσουν απόβαση.

    Διαθέτουν, άλλωστε, δυνάμεις στην Αττάλεια και το Νταλαμάν, όπου βρίσκονται πλοία του τουρκικού στόλου και αεροπλάνα αντιστοίχως. Διάχυτη είναι επίσης η πεποίθηση ότι το φυσικό αέριο πάνω στο οποίο απλώνεται το νησί είναι η αφορμή για την ένταση και τους διαξιφισμούς με τους γείτονες που τα προηγούμενα χρόνια επισκέπτονταν το νησί μόνο με τις θαλαμηγούς της τουρκικής ελίτ.

    Στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις επικρατεί συναγερμός και ακμαίο ηθικό παρά την τουρκική κλιμάκωση, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Εστία». Η εκτίμηση που διατυπώνεται είναι ότι οι Τούρκοι μπορεί να επιδιώξουν αντιπερισπασμό υψηλής επικοινωνιακής και συμβολικής σημασίας, επάνω στη Μεγίστη, μεταφέροντας ιδιώτες μαζί με πρόσφυγες για να κάνουν σόου εντυπώσεων. Ενδεχομένως, σημειώνει η εφημερίδα, να επιχειρήσουν κιόλας κατάληψη ωρών με ιδιώτες προκειμένου να στείλουν μήνυμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας μας.

    Όπως έδειξαν τα Ίμια, μια φωτογραφία με πόζες δίπλα σε μια σημαία με ημισέληνο ή ένα βίντεο αρκούν. Η εκτίμηση αυτή, γράφει η «Εστία», εδράζεται στο γεγονός πως θα υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις στο Καστελλόριζο όταν οι Τούρκοι θελήσουν να ακυρώσουν την ένωση της ελληνικής και της κυπριακής ΑΟΖ, προκειμένου να λύσουν το πρόβλημά τους «για τα επόμενα 500 χρόνια».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Προκλητικοί οι Τούρκοι: Υπερπτήση ενός F-16 πάνω από το Φαρμακονήσι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υλοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων άνω του 1 δισ. ευρώ με ταχύρυθμες διαδικασίες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η μεγάλη σύγκρουση Ερντογάν με Τσίπρα και Καμμένο. Πού οδηγείται η κατάσταση



    ΣΧΟΛΙΑ