ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σήμερα το πρωί, στο 10:00, θα γίνει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών η εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε το Σάββατο βράδυ από του βήματος της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η εξειδίκευση για μια σειρά μέτρων, όπως:
– Την έκτακτη ενίσχυση των 250 ευρώ που θα χορηγηθεί τον Δεκέμβριο σε 2,3 εκατ. δικαιούχους.
– το επίδομα θέρμανσης που θα ανέλθει εφέτος στα 300 εκατ. από 174 εκατ. πέρυσι και με δυνητικά δικαιούχους περίπου 1,3 εκατ. νοικοκυριά.
– το πακέτο κινήτρων και αντικινήτρων για την κλιμακωτή επιδότηση τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.
– την καταβολή επιδότησης 60 εκατ. ευρώ στους αγρότες για την αντιμετώπιση των αυξημένων τιμών στα λιπάσματα και 89 εκατ. σε 50.000 κτηνοτρόφους για να αντιμετωπίσουν αυξημένες τιμές στις ζωοτροφές.
– την επέκταση του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή» που αυξάνονται, στο εξής, κατά 200.000 οι δικαιούχοι.
– η επέκταση του προγράμματος Τουρισμός για όλους με άλλους 200.000 δικαιούχους.
Επίσης, αναμένεται να υπάρξει ενημέρωση για το στεγαστικό πακέτο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.
Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη και τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η Pagani παρουσιάζει το Huayra Codalunga Speedster
- Ιδρύεται το πρώτο κέντρο ημιαγωγών στην Ελλάδα – Ο στόχος για είσοδο στην αγορά του €1 τρισ.
- Praktiker: Η κίνηση του Πρεμ Γουάτσα που ανακατεύει τον κλάδο του DIY στην Ελλάδα
- Ευτύχης Βασιλάκης: Το Μάρτιο του 2026 η Aegean πετάει στην Ινδία -Νέο κεφάλαιο για την εταιρεία
