ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έχουμε καλά νέα από την Ελλάδα, με την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας των θεσμών με την ελληνική κυβέρνηση”, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο προσερχόμενος στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών.
“Αυτό σημαίνει ότι οι μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν τις επόμενες εβδομάδες και η χώρα θα κάνει άλλο ένα βήμα για την ολοκλήρωση του προγράμματος”, ανέφερε.
Ερωτηθείς για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο πρόεδρου του Eurogroup σημείωσε ότι “όλες οι πλευρές εργάζονται για μία συμφωνία. Είναι σημαντικό να υπάρχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα και δουλεύουμε για να το πετύχουμε”.
Τόνισε τέλος ότι “στόχος είναι να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της και να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές”.
Μοσκοβισί: Είμαστε στο τελευταίο μίλι για συμφωνία στο χρέος
Μία συμφωνία για το ελληνικό χρέος δεν αναμένεται σήμερα, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί λίγο πριν την έναρξη του Eurogroup στις Βρυξέλλες.
“Σήμερα δεν θα έχουμε συμφωνία για το χρέος, αλλά σημειώνουμε πρόοδο και σίγουρα αυτό είναι κάτι που χρειάζεται να δούμε. Κάνουμε πρόοδο, είμαστε πια στο τελευταίο μίλι”, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.
Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση του ότι όλα θα είναι έτοιμα μαζί με τη συμφωνία για το χρέος για το Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιουνίου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συνεδριάζει το απόγευμα το Eurogroup – Η Ελλάδα πρώτο θέμα στην ατζέντα
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τόμσεν για ελληνικό χρέος: «Χρειαζόμαστε συμφωνία στο Eurogroup την επομένη εβδομάδα»
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι λέει ο Μοσκοβισί για την επί τα χείρω αναθεώρηση της Κομισιόν για την Ελλάδα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η Φλυτζάνη και η πρόβα τζενεράλε με Αλαφούζο – Δημητριάδη, σε ποιο κανάλι κλείνει η Σία Κοσιώνη, τι θα κάνουν στα FM Μαρινάκης, Πολίτης, Εξάρχου, ποιος φεύγει από το Open και τι θα γίνει με την Μαλέσκου
- Globe-Trotter: Η αριστοκρατία των αποσκευών επιστρέφει με την ETRO και ένα steamer trunk για το σπίτι
- Τα «ψιλά» γράμματα για τον ακατάσχετο λογαριασμό – Πώς δίνει ανάσα σε 1,6 εκατ. οφειλέτες
- Μουντιάλ 2026: Η FIFA επενδύει εκατομμύρια για το τέλειο γήπεδο και φοβάται τη ζέστη, τις καταιγίδες και… τη Σακίρα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.