Πολιτική

Self test: Ποιοι θα πρέπει να κάνουν και ποιοι όχι από την 1η Ιουλίου


Αλλάζουν τα πάντα σε ό,τι αφορά στην υποχρεωτική διενέργεια self test από τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα από την 1η Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, απαλλαγμένοι από τη διενέργεια self test θα είναι από την 1η Ιουλίου όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της covid-19. Αυτό φαίνεται να είναι το αποτέλεσμα των συζητήσεων που είχαν χθες οι κ. Κοντοζαμάνης και Σκέρτσος με αντιπροσωπείες του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) και την πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων, Ειρήνη Μαρκάκη.

Ο αν. Υπουργός Υγείας και ο υφ. παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου συναντήθηκαν στο Υπουργείο Υγείας με τους αντιπροσώπους των συλλόγων, με αντικείμενο συζήτησης τη συνέχιση της διάθεσης των αυτοδιαγνωστικών τεστ από τα φαρμακεία της χώρας.

Μεταξύ άλλων, οι κ.κ. Κοντοζαμάνης και Σκέρτσος επανέλαβαν για ακόμη μία φορά τη μεγάλη σημασία του προγράμματος δωρεάν διάθεσης των αυτοδιαγνωστικών τεστ σε ομάδες του πληθυσμού, προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά του κορονοϊού και να επιτευχθεί πιο γρήγορα η επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας της χώρας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), οι κ. Κοντοζαμάνης και Σκέρτσος ζήτησαν τη συνέχιση της διάθεσης των δωρεάν self tests για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο που αφορούν στις ομάδες των δικαιούχων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και των νέων 18-30 ετών, εξαιρουμένων όλων των πολιτών που έχουν ήδη εμβολιασθεί.

Μάλιστα, για την καλύτερη και ομαλότερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων, αλλά και των φαρμακείων, ζητήθηκε από τον ΠΦΣ να καταβληθεί προσπάθεια να διατεθούν εφάπαξ 4 self tests σε κάθε δικαιούχο.

Υπενθυμίζεται ότι την εξαίρεση των εμβολιασμένων είχε ήδη βάλει στο τραπέζι ο κ. Σκέρτσος κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το περασμένο Σάββατο.

«Τον Ιούλιο θα περιορίσουμε την πολιτική σε πιο στοχευμένες ομάδες, διότι έχουμε πλέον πολύ υψηλότερο εμβολιασμό, πολύ χαμηλότερο επιδημιολογικό φορτίο, άρα μικρότερη ανάγκη για τόσο εκτεταμένο testing. Συνεπώς, θα περιορίσουμε τη διάθεση από τον Ιούλιο και μετά σε μονάδες πληθυσμού που είναι εκτεθειμένες στον ιό, όπως είναι ο Τουρισμός, η εστίαση, οι ανεμβολίαστοι, οι νεότεροι άνθρωποι που μπαίνουν πιο αργά στον εμβολιασμό, αλλά όχι τη μαζική κλίμακα που είχαμε μέχρι τώρα», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων στην τηλεόραση του Mega.

Διαβάστε ακόμη:

Self test: Τέλος η δωρεάν διάθεσή τους από τα φαρμακεία της Αττικής

Σούπερ μάρκετ: Ρίχνονται στη «μάχη» της διανομής self-test από αρχές Ιουλίου (;) – Τα νέα σενάρια και τα σημεία προβληματισμού

Άκης Σκέρτσος: Οι εμβολιασμένοι θα εξαιρεθούν από το υποχρεωτικό Self test από 1η Ιουλίου

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωσηΣΧΟΛΙΑ