• Πολιτική

    Σε πόλεμο με τους δικαστές και ο Κουρουμπλής

    • NewsRoom
    παναγιωτης κουρουμπλης

    Παναγιώτης Κουρουμπλής, υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής


    Πόλεμο με τους δικαστές έρχεται να ανοίξει, μετά τον Πολάκη και ο ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ο ίδιος με δριμύ επίθεση, επέκρινε την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας λέγοντας «τι δουλειά έχουν οι δικαστικές ενώσεις να ζητήσουν την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας;», κάτι, το οποίο σύμφωνα με τους νομικούς κύκλους που συνομίλησε το Mononews.gr αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα των δικαστών και των εισαγγελιών.

    polakis

    Λίγες μέρες νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, άνοιξε μέτωπο με τους δικαστές, χαρακτηρίζοντας την πλειονότητα αυτών, ως “εξαρτώμενους” ή εμπλεκόμενους σε παραδικαστικά κυκλώματα, δηλώσεις που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της ‘Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

    polakis3

    Σε συμφωνία με την θέση αυτή, φαίνεται πως έρχεται και ο κ. Κουρουμπλής, δηλώνοντας “το ότι είπε κάτι που είναι κριτική στους Θεσμούς δεν είναι ότι δεν το δικαιούται. Η κριτική στους Θεσμούς μπορεί να γίνει”.

    Μάλιστα, όταν ερωτήθηκε για το αν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού υγείας, κ. Πολάκη ήταν λάθος, απέφυγε να απαντήσει “ναι ή όχι” λέγοντας ότι “θα μπορούσα να την είχα κάνει με διαφορετικό τρόπο”, αναφερόμενος προφανώς στην δήλωση του πρώτου για τους δικαστές.

    “Δεν είναι προς θάνατον όσα είπε ο Πολάκης” συνέχισε ο κ. Κουρουμπλής καλύπτοντας ουσιαστικά τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

    Όταν, ο ίδιος τέλος, κλήθηκε να σχολιάσει, τη δήλωση του προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Δημήτρη Ασπρογέρακα, είπε ακόμα, ότι «θα του έλεγα κι εγώ ότι θα πρέπει να δημοσιεύεται το πόθεν έσχες των δικαστών όπως των πολιτικών», εκφράζοντας με τα λόγια αυτά την θέση του ως προς το δικαστικό σώμα της χώρας.

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/polemos-sto-diadiktio-koutsomiti-delastik-giati-apokali-psichakia-ton-dimosiografo/54594

    Δείτε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/kamini-oli-chora-thermometro-xeperna-tous-40-vathmous/54592



    ΣΧΟΛΙΑ