• Πολιτική

    Σε καραντίνα και η κοινότητα Μεσοποταμίας Καστοριάς – Αυστηρός περιορισμός κυκλοφορίας σε 5 δήμους της χώρας

    Νίκος Χαρδαλιάς

    Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας


    Σε καραντίνα τέθηκε μια ακόμα κοινότητα στην περιοχή της Καστοριάς, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς. Πρόκεται για την κοινότητα Μεσοποταμιάς, η οποία τίθεται σε καραντίνα για 14 μέρες.

    Παράλληλα αυστηρότεροι περιοριστικοί όροι επιβάλλονται σε πέντε δήμους στους νομούς Καστοριάς και Ξάνθης. Πρόκειται για τους δήμους Καστοριάς, Νεστορίου και Ορεστίδος καθώς και τους Δήμους Ξάνθης και Μύκης.

    Οι περιοριστικοί όροι που θα ισχύσουν για 14 ημέρες, επιβάλουν απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί. Παράλληλα αναστέλλεται η δυνατότητα μετακίνησης για παροχή βοήθειας σε άτομα με  ανάγκη, για παρουσία σε τελετή, για σύντομη άσκηση ή για την έξοδο κατοικιδίου.

    Τα άτομα που έχουν ανάγκη θα λάβουν βοήθεια από τα προγράμματα βοήθειας στο σπίτι των δήμων, ενώ για τις τελετές θα επιτρέπεται μόνο η παρουσία συγγενών α΄βαθμού σε κηδείες. Για τους κατόχους κατοικίδιων θα επιτρέπεται μόνο η έξοδος για 15 λεπτά έξω από το σπίτι τους.

    Στα σούπερ μάρκετ θα επιτρέπεται η παρουσία ενός πελάτη ανά 20 τ.μ. ενώ στις λαϊκές αγορές οι πάγκοι θα έχουν απόσταση 10 μέτρα ο ένας από τον άλλον και θα είναι τοποθετημένοι στην ίδια πλευρά του δρόμου.



    ΣΧΟΛΙΑ