• Πολιτική

    Σε επιφυλακή δηλώνει η Περιφέρεια Αττικής ενόψει της νέας επιδείνωσης του καιρού

    • NewsRoom
    Δούρου

    Ρένα Δούρου. Περιφερειάρχης Αττικής


    Παρά την ύφεση των φαινομένων της κακοκαιρίας, η Περιφέρεια Αττικής δηλώνει πως παραμένει σε επιφυλακή, έχοντας έτοιμα προς διάθεση 8 αποχιονιστικά μηχανήματα, προκειμένου να επιχειρήσουν όπου χρειαστεί. Πιο συγκεκριμένα, τα μηχανήματα θα διατεθούν προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο στον άξονα Μαλακάσας – παράπλευρο δίκτυο Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας – Λ. Κηφισίας, εφόσον απαιτηθεί.

    Το Σάββατο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, τα μηχανήματα επιχείρησαν για τρίτη ημέρα έτσι ώστε όλοι οι δρόμοι στην Αττική να παραμείνουν ανοικτοί παρά την έντονη χιονόπτωση που παρατηρήθηκε χθες, μέχρι αργά το βράδυ, στην περιοχή της Κάζας, στην περιοχή της Μαλακάσας και του Καπανδριτίου καθώς και στην Πάρνηθα.

    Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, το Σάββατο έγιναν επιχειρήσεις αποχιονισμού στην Κάζα με 10 αποχιονιστικά μηχανήματα, στη Μαλακάσα με 4 αποχιονιστικά μηχανήματα και στην Πάρνηθα με 2 μηχανήματα.

    Η χιονόπτωση μέχρι τώρα ήταν ιδιαίτερα έντονη και επειδή σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας, όλα τα μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής θα παραμείνουν στη θέση τους, ενώ συνίσταται στους οδηγούς, εφόσον κινηθούν στα όρια της Περιφέρειας ή εκτός αυτής, να έχουν απαραιτήτως μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΝΔ: Λόγω ανικανότητα της κυβέρνησης τα προβλήματα με τη χιονόπτωση στην εθνική οδό



    ΣΧΟΛΙΑ