• Διεθνής πολιτική

    Σε αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν προτρέπει ο Ντ. Τραμπ, μετά τις αιματηρές διαδηλώσεις στη χώρα

    • NewsRoom
    Τραμπ

    Ντόναλντ Τραμπ


    Ο Ντόναλντ Τραμπ προέτρεψε σε αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν έπειτα από τις αιματηρές ταραχές των τελευταίων ημερών, των σοβαρότερων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη χώρα από το 2009.

    «Το Ιράν αποτυγχάνει σε όλα τα επίπεδα, παρά την πολύ κακή συμφωνία που πέρασε με την κυβέρνηση Ομπάμα», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter. «Ο μεγάλος ιρανικός λαός καταπιέζεται εδώ και χρόνια. Πεινάει για τροφή και ελευθερία. Ο πλούτος του Ιράν έχει κατασχεθεί, όπως και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι καιρός να αλλάξει αυτό».

    Εν τω μεταξύ, στους δέκα έφθασε ο αριθμός των νεκρών κατά τις χθεσινές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις του Ιράν, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

    Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από «ύποπτης προέλευσης πυρά» κατά τα βίαια επεισόδια στην πόλη Τοϊσερκέν, στο δυτικό Ιράν, ενώ νωρίτερα, τα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στις πόλεις Ιζέχ, του νοτιοδυτικού Ιράν και Ντορούντ, του δυτικού Ιράν.

    Ο ιρανικός λαός θα απαντήσει στους «υποκινητές και τους έκνομους» που αποτελούν «μία μικρή μειονότητα», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί έπειτα από τις ολονύκτιες ταραχές σε πολλές πόλεις της περιφέρειας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ιρανικής προεδρίας.

     



    ΣΧΟΛΙΑ