• Πολιτική

    Σάλος με τα «Χρυσά Διαβατήρια» στην Κύπρο – Διευθυντής εφημερίδας παραιτήθηκε έπειτα από καταγγελίες για τον Ν. Αναστασιάδη

    • NewsRoom
    Αναστασιάδης Κύπρος

    Νίκος Αναστασιάδης, πρόεδρος Κύπρου


    Τριγμούς προκαλεί στην Λευκωσία άρθρο που δημοσίευσε ο διευθυντής της «Καθημερινής» Κύπρου, Ανδρέας Παράσχος, στο οποίο ισχυρίζεται ότι ο Νίκος Αναστασιάδης είχε εκμυστηρευθεί στον Αλέξη Τσίπρα ότι η υπόθεση με τα «χρυσά διαβατήρια» απέφερε στο γραφείο του 300 εκατ. ευρώ, τα οποία μάλιστα κατέθετε στις Σεϋχέλλες με ιδιωτικές πτήσεις.

    Ο δημοσιογράφος υπέβαλε την παραίτησή του χθες από τη θέση του διευθυντή της «Καθημερινής» Κύπρου, η οποία έγινε αποδεκτή από τους εκδότες της εφημερίδας.

    Διαψεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ

    Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, διέψευδαν κατηγορηματικά τα όσα ισχυρίστηκε ο δημοσιογράφος, κάνοντας λόγο για ανυπόστατους ισχυρισμούς, που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

    «Τα όσα ανυπόστατα αναφέρονται στη σημερινή επιστολή παραίτησης του διευθυντή της Καθημερινής Κύπρου, κου Παράσχου, περί δήθεν εκμυστήρευσης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον τότε Πρωθυπουργό της Ελλάδας, παρουσία μάλιστα και άλλων πολλών, για την υπόθεση της χορήγησης διαβατηρίων, είναι ανάξια σχολιασμού και δεν έχουν προφανώς καμία σχέση με τη πραγματικότητα» ανέφεραν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

    Τι έγραφε στο επίμαχο άρθρο

    Συγκεκριμένα, στο επίμαχο άρθρο, ο διευθυντής της «Κ» γράφει, μεταξύ άλλων:

    «Δεν ξέρω την πρόεδρο του Ανωτάτου, ξέρω όμως τον πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος για τη λύση δύο κρατών που βολιδοσκοπούσε από το 2017 και εντεύθεν, είχε μιλήσει και σε μένα και το έγραψα τον Μάρτιο του 2018, ότι ‘θα προσπαθούσε να εξασφαλίσει συναίνεση από την Ε.Ε. και τη σύμφωνη γνώμη του αρχιεπισκόπου’.

    » Είχε όμως αντιληφθεί ότι ‘τα χρυσά διαβατήρια’ ήταν η κότα με τα χρυσά αβγά, που όπως φέρεται να εκμυστηρεύτηκε σε μια νύχτα ευθυμίας στην Αθήνα, άφηνε στο Γραφείο του 300 εκατ. ετησίως, που τα πήγαινε μετά στις Σεϋχέλλες με ιδιωτικές πτήσεις.

    » Γι’ αυτό στο Μoν Πελεράν δεν πήρε Βαρώσι και Μόρφου και στο Κραν Μοντάνα λύση. Αιφνιδίως όμως το Al Jazeera σήκωσε τη σκεπή και φάνηκε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός, όπως και η κουστωδία του και πως εμάς τελικά μας πήρε ο δαίμονας!».

    Η διευκρίνιση που ακολούθησε

    Την επόμενη ημέρα, κάτω από το άρθρο εμφανίστηκε η εξής διευκρίνιση:

    Διευκρίνιση-Δήλωση του διευθυντή της «Κ» σε σχέση με την αρθρογραφία της 10ης Ιαν. 2021

    11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 – 15:44

    Σε συνέχεια σχετικού άρθρου μου στην εφημερίδα ημερομηνίας 10.01.21 θα ήθελα να διευκρινίσω πως στην τελευταία παράγραφο εσφαλμένα αναπαράγονται ψίθυροι σχετικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι οποίοι δεν τεκμηριώνονται με ανάλογα στοιχεία. Αυτό είναι λάθος και δεν μας εκφράζει ως πρακτική στην εφημερίδα μας.
    Αντρέας Παράσχος
    Διευθυντής
    Η Καθημερινή Κύπρου

    Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, ο κ. Παράσχος επανήλθε με… ονόματα. Στην επιστολή παραίτησής του ο διευθυντής της «Καθημερινής» Κύπρου κατονομάζει τον τότε Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ως το πρόσωπο που ήταν μπροστά -μαζί με άλλους- όταν ο Νίκος Αναστασιάδης «φέρεται να εκμυστηρεύτηκε σε μια νύχτα ευθυμίας στην Αθήνα (σ.σ. ότι το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα) άφηνε στο Γραφείο του 300 εκατ. ετησίως (σ.σ. ο Α. Παράσχος παραδέχεται ως μοναδικό του λάθος το “ετησίως”), που τα πήγαινε μετά στις Σεϋχέλλες με ιδιωτικές πτήσεις».

    Μάλιστα, ο δημοσιογράφος υποστήριξε ότι «όλα αυτά ελέχθησαν ενώπιον του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αλλά και άλλων, μάλιστα με την πρόσθεση ότι μέχρι το τέλος της δεύτερης θητείας ο τζίρος θα ακουμπήσει το ένα δισεκατομμύριο. Για το συμβάν γνωρίζουν και πολιτικοί αρχηγοί στην Κύπρο».

    Διαβάστε επίσης:

    Πολιτικός «σεισμός» στην Κύπρο για τα «χρυσά διαβατήρια»: Καταργείται το πρόγραμμα μετά τις αποκαλύψεις του Al Jazeera



    ΣΧΟΛΙΑ