• Πολιτική

    Σακελλαροπούλου: Δεδομένη η αξιακή εγγύτητα έννομων τάξεων Ελλάδας και ΗΠΑ

    • NewsRoom
    Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

    Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου


    Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη σήμερα το πρωί στην έναρξη του σεμιναρίου «Δικαστική Αναγέννηση», το οποίο συνδιοργανώνεται από το Συμβούλιο της Επικρατείας, τη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ και το National Judicial College των ΗΠΑ, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

    Κατά το χαιρετισμό της, η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε μεταξύ άλλων:

    «Το δίκαιο αποδίδεται και εξελίσσεται μέσα σε συγκεκριμένες οικονομικές και πολιτικές συνθήκες. Όμως, ούτε μπορεί ούτε πρέπει να ταυτίζεται με αυτές, ιδίως δε με την πολιτική. Αυτό επιτάσσει εξάλλου η δημοκρατική αρχή και η διάκριση των εξουσιών».

    Υποστήριξε, επίσης, ότι «παρά τις διαφορές των δύο εννόμων τάξεων, είναι δεδομένη ιστορικά η αξιακή τους εγγύτητα στις μεγάλες και εμβληματικές αποφάσεις των αμερικανικών και ελληνικών δικαστηρίων και η προσήλωσή τους στον πολιτικό φιλελευθερισμό». Όπως σημείωσε, «σε αυτόν τον κοινό κώδικα αξιών και πεποιθήσεων βρίσκεται όχι μόνον ο πυρήνας της ορθής απονομής της δικαιοσύνης, αλλά ευρύτερα η εγγύηση του δημοκρατικού και φιλελεύθερου χαρακτήρα του πολιτεύματός μας».

    Διαβάστε επίσης:

    «Σπαρτιάτες»: 5 διαγραφές και ανεξαρτητοποιήσεις – Έμειναν με 7 βουλευτές

    Μαρινάκης: Η τήρηση της νομιμότητας και η προστασία των καταναλωτών είναι ζητήματα ύψιστης προτεραιότητας για την κυβέρνηση

    Μητσοτάκης-Χριστοδουλίδης: Σημαντικοί οι επόμενοι μήνες για το Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις



    ΣΧΟΛΙΑ