• Πολιτική

    Reuters: Η Τουρκία προχώρησε σε δοκιμαστική εκτόξευση 3 πυραύλων S-400

    • NewsRoom


    Η Τουρκία για πρώτη φορά προέβη σε δοκιμές των ρωσικής κατασκευής αμυντικών συστημάτων S-400, στην περιοχή της Σινώπης, εκτοξεύοντας συγκεκριμένα τρεις από τους εν λόγω πυραύλους, μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο στρατιωτική- διπλωματική πηγή.

    «Στις ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν εκτοξεύσεις τριών πυραύλων S-400. Όλοι τους έπληξαν επιτυχώς τους ορισθέντες στόχους», δήλωσε η εν λόγω πηγή στο ρωσικό πρακτορείο ειδησεογραφικό πρακτορείο. Ο ρωσικός εξαγωγικός οργανισμός οπλικών συστημάτων Rosoboronexport δεν σχολίασε την πληροφορία αυτή.

    Στις 14 Οκτωβρίου η Διεύθυνση Ωκεανογραφίας του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας ανακοίνωσε την πρόθεση της Άγκυρας να προβεί σε βολές κατά την διάρκεια ναυτικών ασκήσεων στο διάστημα 16-17 Οκτωβρίου.

    Σήμερα το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι κατά την διάρκεια των ασκήσεων πραγματοποιήθηκαν εκτοξεύσεις πυραύλων. Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας σημειώνει ότι δεν επιβεβαιώνει, ούτε όμως διαψεύδει την εκτόξευση, σύμφωνα με το πρακτορείο. Ήδη, πάντως σε τουρκικούς λογαριασμούς στο Twitter εμφανίζεται το παρακάτω βίντεο:

    Υπενθυμίζεται πως οι ΗΠΑ έχουν αντιδράσει στην αγορά των S-400,  αποκλείοντας την Τουρκία από το πρόγραμμα των αεροσκαφών F-35, ενώ είχε απειλήσει και με κυρώσεις σε περίπτωση που ενεργοποιηθούν. Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα, δύο ομοσπονδιακοί γερουσιαστές των ΗΠΑ είχαν καλέσει ξανά τον πρόεδρο της χώρας Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για το ζήτημα των S-400.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ