ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δύο ρωσικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στο κύριο αεροδρόμιο του Καράκας, την πρωτεύουσα της Βενεζουέλας την Παρασκευή, μεταφέροντας περίπου 100 στρατιώτες, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Javier Mayorca, το πρώτο αεροπλάνο έφερε τον Vasily Tonkoshkurov, Ρώσο επιτελάρχη του στρατού, προσθέτοντας ότι το δεύτερο ήταν ένα αεροπλάνο φορτίου που μετέφερε 35 τόνους υλικού.
Τα αεροσκάφη φέρονται να απογειώθηκαν από στρατιωτική βάση της Συρίας. Συγκεκριμένα σύμφωνα με υλικό που αναρτήθηκε στο twitter, εμφανίζονται, δύο αεροπλάνα, ένα Ilusin και ένα Αntonov να έχουν προσγειωθεί στο Βάργκας της Βενεζουέλας. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως ένα από τα δύο αεροπλάνα απογειώθηκε από το Καράκας την Κυριακή.
Το δημοσίευμα έρχεται τρεις μήνες αφότου οι δύο χώρες διεξήγαγαν στρατιωτικές ασκήσεις στο έδαφος της Βενεζουέλας, τις οποίες ο Νικολάς Μαδούρο χαρακτήρισε ένδειξη ενίσχυσης των μεταξύ τους σχέσεων, αλλά η Ουάσινγκτον επέκρινε ως ρωσική επέμβαση στην περιοχή.
Photos of the 2 RuAF airplanes that landed in Caracas today. An IL-62 and an AN-124#Venezuela #Russia pic.twitter.com/BY5cFHmwzn
— CNW (@ConflictsW) 23 Μαρτίου 2019
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Open AI: Γιατί οι υπάλληλοι θα πουλήσουν μετοχές αξίας 6 δισ. δολαρίων στη SoftBank και σε άλλους επενδυτές
- New York Times: Ευρωπαίοι ηγέτες προσκλήθηκαν στη συνάντηση με τον Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο
- Συμφωνία ειρήνης και όχι εκεχειρίας: Η απότομη αλλαγή στάσης Τραμπ στο ουκρανικό μετά τη συνάντηση με τον Πούτιν προκαλεί νέα ερωτηματικά
- Γαλλία-Ουκρανία: Βιντεοδιάσκεψη μεταξύ των χωρών της «Συμμαχίας των Προθύμων» αύριο Κυριακή απόγευμα
