• Πολιτική

    Ρεκόρ ανάπτυξης υπόσχεται τώρα ο Ερντογάν: «Οι σχέσεις με την Ρωσία μας κάνουν δυνατότερους»

    • NewsRoom
    Ερντογάν Τουρκία

    Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Προσπάθεια να δείξει ένα δυνατό και αποφασιστικό πρόσωπο απέναντι στις πιέσεις που δέχεται η τουρκική οικονομία και έχει οδηγήσει στην κατακόρυφη πτώση της λίρας, συνεχίζει να επιχειρεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε μια δεύτερη ομιλία του μέσα στην ημέρα, μετά και τον διπλασιασμών των δασμών από τις ΗΠΑ, ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε ρεκόρ ανάπτυξης για την τουρκική οικονομία το 2018 και επανέλαβε ότι η Τουρκία δεν θα γονατίσει παρά τις νομισματικές επιθέσεις που δέχεται.

    Στη δεύτερη ομιλία του μέσα στην ημέρα, αυτή τη φορά από την πόλη Gumushane, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως δεν θα επιτρέψει σε οποιονδήποτε να εμποδίσει την Τουρκία στην επίτευξη των στόχων της. «Παρά τις νομισματικές επιθέσεις θα συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε το δεύτερο τρίμηνο και θα κλείσουμε το 2018 με ποσοστό ρεκόρ», τόνισε ο Τ. Ερντογάν. «Δεν έχουμε γονατίσει ποτέ στην χιλιόχρονη ιστορία. Δεν παραδώσαμε ποτέ την αξιοπρέπειά μας. Αυτοί που νομίζουν πως θα μας γονατίσουν με οικονομικές χειραγωγήσεις δεν μας γνωρίζουν καθόλου», κατέληξε στην ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος.

    Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στους οικονομικούς δεσμούς που αναπτύσσει η Τουρκία με την Ρωσία, λίγες ώρες μετά και την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Βλ. Πούτιν. Όπως σημείωσε, έξι εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες θα επισκεφτούν την Τουρκία το 2018. «Φυσικά αυτές οι σχέσεις, αυτές οι επαφές, μας κάνουν δυνατότερους», είπε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίθεση Τουρκίας σε Καμμένο: «Ανεύθυνος και ασόβαρος»
     
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι συζήτησαν Πούτιν-Ερντογάν στο τηλέφωνο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Ερντογάν σε οικονομικό πόλεμο με τη Δύση: «Δεν θα κάνετε λεφτά στις πλάτες μας» – Νέα βουτιά για τη λίρα



    ΣΧΟΛΙΑ