• Πολιτική

    Ράικου vs Tουλουπάκη: Παραίτηση από την αγωγή κακοδικίας και την αποζημίωση των 300.000 ευρώ

    • Ρεγγίνα Σπυράτου

    Ελένη Ράικου – Ελένη Τουλουπάκη


    Με τη δημοσίευση της απόφασης από το Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας, «έπεσε» και τυπικά η αυλαία στη δικαστική διαμάχη της πρώην με την νυν εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς.

    Η Ελένη Ράικου είχε στραφεί σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη, προσάπτοντας της μεροληψία σε βάρος του γιατρού συζύγου της, ο οποίος βρέθηκε στο εισαγγελικό μικροσκόπιο για την υπόθεση της Νοβάρτις. Τόσο η κα Ράικου όσο και ο σύζυγος της είχαν καταθέσει αγωγή κακοδικίας σε βάρος της κα Τουλουπάκη αλλά και δύο επίκουρων εισαγγελέων της, διεκδικώντας συνολική αποζημίωση 300.000 ευρώ για ηθική βλάβη.

    Ωστόσο, η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς και ο σύζυγος της, την ημέρα της συζήτησης της αγωγής τους, είχαν δηλώσει ότι παραιτούνται από το δικόγραφο .

    Όπως είχε υποστηρίξει ο δικηγόρος του, εκ παραδρομής, η αγωγή τους είχε αναγνωριστικό αίτημα και όταν αυτό έγινε αντιληπτό είχε εκπνεύσει η προβλεπόμενη προθεσμία για να κατατεθεί νέα αγωγή με καταψηφιστικό περιεχόμενο. Όπως αναμενόταν, το Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας προχώρησε στην κατάργηση της δίκης, δημοσιεύοντας και τη σχετική απόφαση.

    Η αγωγή κακοδικίας σε βάρος της νυν εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς και των δύο επίκουρων της, είχε κατατεθεί τον περασμένο Νοέμβριο. Αφορμή ήταν οι διαρροές σε συγκεκριμένα έντυπα που είναι φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση, για λίστα γιατρών της Νοβάρτις και έρευνα σε τραπεζικούς λογαριασμούς του συζύγου της κα Ράικου.

    Η προκάτοχος της Ελένης Τουλουπάκη υποστήριζε ότι αυτές οι διαρροές αφενός παραβίασαν τη μυστικότητα της έρευνας, αφετέρου παραβίασαν τα προσωπικά δεδομένα του γιατρού συζύγου της και προσέβαλαν την προσωπικότητας τους.

    Από την πρώτη στιγμή, ο σύζυγος της κα Ράικου, Λάζαρος Καρνέσης, είχε αρνηθεί οποιαδήποτε έκνομη συναλλαγή με τη φαρμακοβιομηχανία και είχε αιτιολογήσει το ποσό των 1.000 ευρώ που εντοπίστηκε σε λογαριασμό του, ως ομαδική αμοιβή σε μελέτη γιατρών για τη Νοβάρτις.



    ΣΧΟΛΙΑ