ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την Παρασκευή 28 Μαρτίου αποφάσισε η κλειστή συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη, να κληθεί ο Χρήστος Τραιντόπουλος, από την οποία αποχώρησαν, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Νέα Αριστερά, διαφωνώντας επί της διαδικασίας.
Συγκεκριμένα οι βουλευτές των ανωτέρω κομμάτων, αποχώρησαν λίγο πριν τις 5.00 το απόγευμα, με την άμεση παραπομπή Τριαντόπουλου στον «φυσικό δικαστή», ενώ η Πλεύση Ελευθερίας και οι Σπαρτιάτες καταψήφησαν την πρόταση.
Η δεύτερη συνεδρίαση την προανακριτικής με κεντρικό θέμα το αίτημα Τριαντοπούλου για παραπομπή του απευθείας στον φυσικό δικαστή για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σχετικά με την αλλοίωση του τόπου του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη διεξήχθη σε έντονα πολωμένο κλίμα, με κόντρες και αντεγκλήσεων.
Το αίτημα να κληθεί – έστω και τυπικά – στην Προανακριτική Επιτροπή ο Χρήστος Τριαντόπουλος κατέθεσε η κυβερνητική πλειοψηφία και ύστερα από ψηφοφορία έγινε δεχτό το αίτημα, με την «γαλάζια» ψήφο μόνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το «γαλάζιο» στρατόπεδο θεωρούν ότι το αίτημα για παραπομπή του Χρήστου Τριαντόπουλου, όπως διατυπώθηκε στην εισαγγελική διάταξη, είναι επαρκές και υπογραμμίζουν πως δεν θεωρούν ότι χρειάζεται άλλη προανακριτική διαδικασία πέραν της προανάκρισης που έκανε η Εισαγγελέας Λάρισας.
Για διαδικασία παρωδία έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, αιτιολογώντας την απόφαση για αποχώρηση.
Διαβάστε επίσης:
Νίκη Κεραμέως: Στις 29 Μαρτίου στο Λονδίνο για το Rebrain Greece
Νίκος Ρωμανός για ΠΑΣΟΚ: Χυδαία πολιτική εργαλειοποίηση μιας εθνικής τραγωδίας
Φλωρίδης: Ακόμα ένας ιατροδικαστής εκτός υπηρεσίας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο Βατικανό το Σάββατο για τον τελευταίο αποχιρετισμό στον Πάπα
- Φωφώ Καλύβα: Οι πρώτες δηλώσεις στο HS μετά την παραίτηση
- H MSC παρήγγειλε έξι πλοία σε κινέζικο ναυπηγείο, παρά τις ανακοινώσεις για επιβολή τελών από τις ΗΠΑ
- Ένας Έλληνας ανακάλυψε την Ισλανδία; Nέα θεωρία για ένα μυστήριο αιώνων
