• Πολιτική

    Προσφυγικό: Συντονιστής για τη μετακίνηση και μετεγκατάσταση των προσφύγων ο Αλκιβιάδης Στεφανής

    • NewsRoom

    Αλκιβιάδης Στεφανής


    Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό του  υφυπουργού Εθνικής  Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής ως ειδικό συντονιστή για την μεταφορά και μετεγκατάσταση των προσφύγων.

    Η απόφαση ήρθε για τον καλύτερο συντονισμό των διάφορων υπηρεσιών των υπουργείων που εμπλέκονται στην μετακίνηση και μετεγκατάσταση προσφύγων στο εσωτερικό της χώρας, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση των νησιών.

    Η κατάσταση γύρω από το ζήτημα της μετεγκατάστασης των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα είναι έκρυθμη, ειδικά μετά τα χθεσινοβραδινά γεγονότα στα Βρασνά Θεσσαλονίκης όπου κάτοικοι της περιοχής εμπόδισαν λεωφορεία με μετανάστες από την Σάμο να εγκατασταθούν σε τοπικά ξενοδοχεία.

    Το ζήτημα της μετεγκατάστασης κρίνεται σημαντικό καθώς οι προσφυγικές ροές προς τα νησιά το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί υπερβολικά με αποτέλεσμα η ζωή των μονίμων κατοίκων να έχει γίνει εφιαλτική. Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε ότι ένας μεγάλος αριθμός θα πρέπει να μετακινηθεί, ως λύση ανάγκης καθώς η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας απαγορεύει τις επιστροφές μεταναστών από την ενδοχώρα προς την γειτονική χώρα. Ωστόσο αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις στις υπόλοιπες περιοχές.



    ΣΧΟΛΙΑ