• Top Stories

    Προπαγάνδα του ISIS με SMS προς τη νεολαία των Βρυξελλών


    Τα μηνύματα εστάλησαν την Κυριακή από έναν προπληρωμένο λογαριασμό ο οποίος δεν μπορούσε να εντοπιστεί

    Το Βέλγιο έχει γεμίσει με παράδοξες καταστάσεις. Ενώ από τη μία η βελγική αστυνομία έχει ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό σε ολόκληρη την Ευρώπη, προκειμένου να εντοπιστούν οι τρομοκράτες από τις επιθέσεις των οποίων αιματοκύλισαν οι Βρυξέλλες, από την άλλη στη συνοικία Molenbeek- που απεδείχθη «φωλιά» μαχητών του ISIS- οι νέοι έλαβαν μία σειρά από ανησυχητικά μηνύματα.

    Τα μηνύματα ήταν γραμμένα στα γαλλικά και ένα από αυτά ανέφερε, σύμφωνα με τον Guardian: «αδερφέ μου, γιατί να μην πολεμήσεις τους Δυτικούς; Κάνε τη σωστή επιλογή στη ζωή σου». Ενώ άλλα ανέφεραν «Πολεμήστε τους Δυτικούς», «κάντε τη σωστή επιλογή».

    Οι αρχές πιστεύουν ότι προέρχονται από μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

    Molenbeek

    Τα μηνύματα εστάλησαν την Κυριακή από έναν προπληρωμένο λογαριασμό ο οποίος δεν μπορούσε να εντοπιστεί, ενώ δεν υπήρχε η δυνατότητα να απαντήσει κανείς στα μηνύματα.

    Τα SMS του τρόμου ήρθαν λίγες μόλις ημέρες αφότου είδε το «φως» της δημοσιότητας ένα βίντεο στο οποίο απεικονίζονταν η νεολαία των Βρυξελλών να «γιορτάζει» το μακελειό που έγινε στην «καρδιά» της πόλης.

    Απορία προκαλεί, επίσης, πώς ο αποστολέας βρήκε τους τηλεφωνικούς αριθμούς όλων αυτών των νέων, με μία εκδοχή να υπερισχύει. Ότι δηλαδή, τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους βρήκαν και πήραν όλες τις επαφές από τα τηλέφωνα των νεαρών που κατάφεραν να προσηλυτίσουν.

    Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση βουλευτή του Σοσιαλιστικού κόμματος «Είναι σαν να έχουμε έναν έμπορο ναρκωτικών έξω από την πόρτα ενός σχολείου».



    ΣΧΟΛΙΑ