Ολοκληρώθηκαν οι σημερινές εργασίες της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση διερεύνησης ενδεχόμενης παράβασης καθήκοντος από τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών.

Με απόφαση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αποφασίστηκε να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία που είχε εφαρμοστεί στην προηγούμενη Προκαταρκτική Επιτροπή για τον Χρήστο Τριαντόπουλο, με συνοπτικό χαρακτήρα και περιορισμένο εύρος καταθέσεων.

1

Ορίστηκε η Δευτέρα 7 Ιουλίου ως ημερομηνία κατάθεσης του πρώην υπουργού Καραμανλή, ο οποίος μπορεί να επιλέξει αν θα καταθέσει δια ζώσης ή μέσω υπομνήματος.

Αντιδράσεις εκφράστηκαν από την Αντιπολίτευση, καθώς απορρίφθηκαν τα αιτήματα για διεξοδική εξέταση μαρτύρων και για τη χορήγηση της δικογραφίας σε όλα τα κόμματα. Οι εκπρόσωποι της Αντιπολίτευσης κατήγγειλαν προσπάθεια περιορισμού της έρευνας και έλλειψη διαφάνειας στη διαδικασία.

 

Διαβάστε επίσης 

Γερμανία: Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 14,60€/ώρα έως το 2027

Τσίπρας: Να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών την επομένη του δημοψηφίσματος

«Κινούμαι Ηλεκτρικά»: Σήμερα η νέα πληρωμή στους 539 δικαιούχους