• Πολιτική

    Προκαλεί και πάλι η Τουρκία: Η Ελλάδα δεν θα καταφέρει τίποτα με τις απειλές – Να καθίσει άμεσα στο τραπέζι του διαλόγου

    • NewsRoom
    Ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου

    Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου


    Η Ελλάδα προσπαθεί να αποφύγει τον διάλογο χρησιμοποιώντας δικαιολογίες, υποστηρίζει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας στις δηλώσεις του Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.

    Σύμφωνα με το sigmalive.com, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «οι κατηγορίες που εκτόξευσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ και η απειλητική γλώσσα του εναντίον της χώρας μας δείχνουν για άλλη μια φορά ότι η ελληνική πλευρά δεν επιθυμεί να επιλύσει τα ζητήματα με τη χώρα μας μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας».

    «Δυστυχώς, η εποικοδομητική στάση που έχει επιδείξει και τα βήματα καλής πρόθεσης που έχει κάνει η Τουρκία στο ζήτημα της ανατολικής Μεσογείου από τον Αύγουστο δεν έχουν βρει ανταπόκριση.

    » Κι ενώ η κατάσταση είναι αυτή, ο χαρακτηρισμός των αποφασιστικών μας ενεργειών για προστασία των δικαιωμάτων της χώρας μας και των Τ/Κ απέναντι στις μαξιμαλιστικές αξιώσεις της Ελλάδας ως ‘προκλητικές’ και παράνομες’ είναι δικαιολογία για αποφυγή του διαλόγου. Η Τουρκία ανέκαθεν απηύθυνε εκκλήσεις για διάλογο και θα συνεχίσει να απευθύνει» αναφέρει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

    Σημειώνει πως «η Ελλάδα πρέπει πλέον να αντιληφθεί ότι δεν θα καταφέρει να πετύχει κανένα αποτέλεσμα με τη γλώσσα των απειλών και προσπαθώντας να λάβει τη στήριξη της ΕΕ. Πρέπει να σταματήσει να θέτει προϋποθέσεις και να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατό».

    Διαβάστε επίσης:

    Δένδιας: Η Τουρκία έχει δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση στην Αν. Μεσόγειο

    Δένδιας προς Τουρκία: Δεν είμαστε αφελείς – Προσχηματική όποια κίνηση «καλής θέλησης» της τελευταίας στιγμής



    ΣΧΟΛΙΑ