• Πολιτική

    Το πρόγραμμα των τετ α τετ Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς -Πώς θα γίνουν οι συναντήσεις

    • NewsRoom


    Ανακοινώθηκε επισήμως το πρόγραμμα των επαφών του Αλέξη Τσίπρα με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς. Αντικείμενο των συζητήσεων, ο εκλογικός νόμος και η συνταγματική αναθεώρηση. Πρώτος την πόρτα του Μαξίμου θα περάσει ο Πάνος Καμμένος την Τρίτη στις 5 μμ. Η συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα γίνει την Πέμπτη 23/6 στις 6 μμ. Την ίδια ώρα κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία συνεχίζουν να τσακώνονται για το ποιος είχε την πρωτοβουλία των συναντήσεων, δείχνοντας από την αρχή σε τι κλίμα θα διεξαχθούν οι συζητήσεις.

    Στη Συγγρού κρατούν «μικρό καλάθι» για το τετ α τετ Τσίπρα – Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι «πρωτίστως το Σύνταγμα αλλά και ο εκλογικός νόμος, απαιτούν συναινετικές διαδικασίες για την αναθεώρησή τους». Και γι΄ αυτό, όπως προσθέτουν, «έχουν προβλεφθεί ειδικές αυξημένες πλειοψηφίες για να θεσπιστούν και να ισχύσουν οι προωθούμενες αλλαγές».
    Παρ’ όλο που όπως εκτιμούν είναι «εκ του πονηρού η ανακίνηση των συγκεκριμένων ζητημάτων στην παρούσα συγκυρία», διευκρινίζουν ότι «ο πρόεδρος της ΝΔ θα προσέλθει στη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα με τις εκπεφρασμένες θέσεις του που είναι ότι μπορεί να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την συνταγματική αναθεώρηση, αλλά δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος για αλλαγές στον εκλογικό νόμο».

    Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο, οι συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί, κατά σειρά, ως εξής: Με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Πάνο Καμμένο, την Τρίτη 21/6 στις 5 μμ. Με τον ΓΓ του ΚΚΕ, κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, την Πέμπτη 23/6 στις 12 το μεσημέρι. Με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κα Φώφη Γεννηματά, την Πέμπτη 23/6 στις 4.00 μμ Με τον Πρόεδρο της ΝΔ, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, την Πέμπτη 23/6 στις 6.00 μμ Με τον επικεφαλής του “Ποταμιού” κ. Σταύρο Θεοδωράκη, την Παρασκευή 24/6 στις 10 πμ Με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη, την Παρασκευή 24/6 στις 12 το μεσημέρι. Όλες οι συναντήσεις θα γίνουν στο Μέγαρο Μαξίμου.

     



    ΣΧΟΛΙΑ